Hvordan å spare og plante Blackberry frø

July 23

Hvordan å spare og plante Blackberry frø

BlackBerry planter er energisk vill brambles som barnehager vil dyrke for å produsere deilig full-flavored bær. Rooting avleggere vanligvis overføre disse plantene, men vanskelig frø omsluttet av blackberry er også brukbar for overføringen. Planting frø kan nye varianter i DNA av anlegget å tåle sykdommer eller skadedyr som kan plage asexually overførte planter. Hvis du ser en vakker ny blackberry og vil lagre frø for planting, vil det fungere, selv om den resulterende anlegget er frukten ikke er det samme som originale blackberry du startet med.

Instruksjoner

•Replicate naturlige livet av blackberry frø å bryte sine dormancy. Holde dem i en varm 65-80 grader i tre måneder, som betingelsene de ville ha hvis berry bare falt til bakken fra bush - resten av sommeren og tidlig høst.

•Expose frø til et program av svovelsyre, som de vil møte hvis et dyr hadde spist dem og bestått frøene gjennom magen sin syre. Bruke en renne renere som inneholder svovelsyre men følg alle sikkerhetsregler på etiketten som det er svært caustic. Bruk akkurat nok til pels ørsmå frø i en glassbeholder. La det sitte i ca 30 minutter og deretter legge vann langsomt å fortynne syre. Sil frøene gjennom en fin sil og skyll under kul vann.

•Tørk frøene tørr med et papirhåndkle og deretter Pakk dem i et fuktig papirhåndkle som du har brettes flere ganger. Plassere den i en plastpose. Flytte dem i kjølelager, som kjøleskap eller garasje for ytterligere tre måneder---vinteren.

•Plant frø like under overflaten av jord i en skuff fylt med fuktig potting jord. Dekke skuffen med plast for å opprettholde en fuktig atmosfære før seedlings dukke. Holde skuffen i romtemperatur i et solfylt vindu eller vokse lysene.

•Transplant seedlings til en større beholder eller utenfor hvis faren for frost har passert, når de er 2 til 3 inches høy. Opprettholde fuktig jord og solrike forhold av minst seks timer med fullt sollys per dag.