Hvordan å skjære et rundt hull i et leire Flue rør

May 18

Clay røykrøret liners eller rør er et krav i de fleste skorstein vedovn ventilasjonsåpningene prosjekter. De er enkle å bruke og plassere; men når det kommer tid å skjære et rundt hull i en leire flue pipe så du kan passe ekstra ventilasjon, kan du raskt bli frustrert av hvor lett røret vil knuse. Det er en måte å skjære et hull i en leire flue pipe uten å bryte den. Du må nok tid å sette opp røret å klippe det, men det er verdt det med tanke du ikke trenger å holde kjøpe nye deler for å erstatte de som er brutt.

Instruksjoner

•Mark midten av hullet skal bore din målebånd og en blyant. Hold slutten av båndet på center mark og pencil på målingen for radius for din hullet. For eksempel 4 inches for en pipe 8 inches i diameter, vil radius tilsvare halv diameteren eller avstand over pipe på center. Clay røykrøret liners er rektangulære, slik merking hullet vil være like enkelt som å tegne en sirkel på et stykke papir.

•Fyll leire flue røret med sand.

•Drill to hull i rør rett innenfor sirkelen nær linjen du tegner. Du hullene overlappe slik at de danner en åpning som er stor nok til å sette spissen av bladet av Stempelkompressorer sagen. Kontroller at du bruker litt mur i din drill, og bore i veldig sakte fart. Dette vil hindre at leire røykrøret duken sprengning når du går nedover.

•Sett spissen av bladet på din Stempelkompressorer så i dobbel hullet du bore og kjører så i en lav hastighet, begynner å kutte langs linjen du tegnet. Du trenger ikke å prøve og bruke det hele sagblad, bare sette inn den første tommen av bladet i kuttet. Bladet vil støte på sanden innsiden, som er greit; du må sand for å absorbere vibrasjonene av boret og så så de ikke forårsaker leire røret å bryte.

•Når du har kuttet helt rundt sirkelen du har tegnet, Tapp midt i sirkelen brikken (som bør være fullstendig atskilt fra resten av røykrør) med en hammer. Trykke flere ganger til det bryter heller deretter bruke ett. Når stykket bryter, trekk shards ut, tomme sanden fra røykrøret og du er ferdig.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke har sand og ikke ha bruk for en leftover pose med sand fra dette prosjektet, erstatte potting jord for sand. Pakke den godt inn i leire røykrøret duken og når ferdig, tømme den tilbake i en pose og gjenbruk i hagen din.
  • Alltid riktig personlig verneutstyr når kutte noen type skjøt leire. Vernebriller, sikkerhet sko og hansker vil beskytte deg at leire knuser. Skår av leire kan bare så skarp som glass og forårsake betydelig skade.