Hvordan å plante rips

March 9

Hvis du har en liten tunet, ikke mye direkte sol, og ønsker å vokse frukt, plante rips. De trenger ikke så mye plass som andre tradisjonelle hage frukter. De som delvis skygge og gjøre godt vokser i skyggen av større trær. Bare ting røde rips behovet er fuktig, rik jord. Hvis din jord sandstrand, legger torv moss og så mye kompost som du kan spare. De vil belønne deg med klynger av klart røde bær hver sommer.

Instruksjoner

•Velg området der du vil plante din rips. Plante i delvis skygge. De trenger fuktige og fuktig jord, slik de gjør i leire jord.

•Dig et hull som er litt større enn den røde rips rot ballen. Hvis du har sandholdig jord, bland i en 5-gallon bøtte med torv moss med jord fjernet fra hullet. Legg granulert gjødsel til bunnen av hullet i henhold til produsentens anbefalte mengder. Ripe gjødsel til jord med en hage klo.

•Plant rips. Plass roten ballen i hullet. Kontroller at anlegget er plassert på samme nivå som den vokste i beholderen. Det bør være nivå med overflaten av det omkringliggende jorden. Legge til eller trekke fra jord fra roten ballen for å justere denne høyden. Fylle ut rundt røttene med jord blandet med torv moss. Holde på anlegget og fast jord med foten slik at ingen luftlommer forblir i jord.

•Bruk hendene å gjøre en rygg av jord rundt omkretsen av planting hull, danner en skål-formet depresjon. Dette vil hjelpe fange vann nær røttene av anlegget.

•Et grundig. Fyll en skål-formet depresjon med vann og la det renne. Gjenta. Gi din rips minst en tomme vann hver uke.

Tips og advarsler

  • Bær slå klart rødt når moden midt-for sent sommeren. Velg hele klyngen av bær i stedet for de individuelle.