Hvordan å plante grønnsaker i en skråning

September 3

Hvordan å plante grønnsaker i en skråning

Ofte når vi bilde en hage, bilde vi et flatt sted i en stor hage full av grønnsaker og sammenvevd med pent plassert baner. Ikke alle av oss har en flat plass i hagen, og hvis du bor på en skråning eller siden av en ås, kan du bli skremt av ideen om å plassere en hage der. Du kan opprette støttemurer og terrasser med tre, stein eller bare din eksisterende jord for å opprette tilstrekkelig hagearbeid plass.

Instruksjoner

•Evaluate spacet skråningen og potensial hage. Hvis det er steinete, kan du bruke plassen ved steinene ved å bygge den med jord og kompost og plante vintreet grønnsaker. Bakken er vanligvis varmere øverst og kaldere og våtere nederst. Plante grønnsaker tilsvarende. Tomater og paprika vil toppen av bakken mens erter, spinat og salat vil bunnen.

•Decide hvor du vil plante din skråningen. Hvis din skråningen er alvorlig, kan du konsultere en ingeniør eller profesjonell landscaper for å hjelpe deg å bygge heltre eller mur støttemurer. Støttemurer forhindre jord fra svekke ned bakken. Å ha en støttemur i stedet lar deg endre din hage jord uten gjødsel eller kompost kjører ned bakken.

•Build din rader eller senger. Dette er egentlig avhengig av hvor mye graving du vil gjøre din skråningen. Hvis du oppretter en seng, bestemme en størrelse. En 4-fot av 6-fots seng er en god størrelse å starte i en skråning.

•Dig inn i åssiden. Du må opprette som flat plass som mulig for sengen.

•Velg seng veggene. Du kan bruke logger, jernbane bånd, trelast (ikke trykk behandlet) eller selv prefabrikkerte hevet sengen kits.

•Assemble hevet sengen i skråningen. Du kan bruke avis, gjødsel og kompost for å bygge opp ujevne deler av sengen. Fylle sengen med jord og plante grønnsaker eller frø.

•Plant bush variantene av planter eller vintreet planter i grupper på en skråning. Noen planter trives på bakken, spesielt Sør-vendte seg. Bare grave hull egnet for bush bønne anlegget, for eksempel og plante frø eller plante. Kan du grave litt av et nivå område rundt anlegget å gjøre mulching og luking enklere, men du trenger ikke å. Andre planter, som squash, også gjøre godt på egen hånd på en skråning.

Tips og advarsler

  • Hvis solid støttemurer er installert, må de er drenert godt slik at rot råtne og andre molding problemer ikke oppstår.