Hvordan å kutte Lexan med en Skil så

March 5

Hvordan å kutte Lexan med en Skil så

LEXAN, som er et merkenavn for polykarbonat, er en ekstremt sterk materiale. Det tilbyr 250 ganger slagfasthet glass. Mens akryl kan knekke når kuttet med feil verktøy, Lexan kan bli kuttet med noen konvensjonelle butikk verktøy. Det er best å kutte store ark av Lexan på et bord så, men det er tider når flere kutte kan kreves på arbeidsplassen. En Skil sirkelsag kan brukes enkelt trimme Lexan hvis den riktige teknikker brukes.

Instruksjoner

•Measure området kuttes. Merk stillingene av cut-linjen. Bruker en rettlinjet, tegne en linje hvor cut å fungere som en guide. Bruk fett blyant. Den ikke vil ripe Lexan lett kan tørke. Dobbeltsjekk alle mål.

•Measure avstanden mellom sagblad og forkant av sås shoe (base metallplaten som sagblad stikker). Denne avstanden brukes for å sette opp riktig avstand for kutting guide. Tegn en linje er lik til denne avstanden, parallelt med den første kuttet linjen. Dette er hvor guiden skal plasseres. Freehand saging er farlig med Lexan fordi så kan binde til materialet, forårsaker det å sparke tilbake.

•Clamp et stykke skrap tømmer langs guide. Bruk to klemmer, en på hver ende. Dobbel henge fast tape kan også brukes til å hold guiden. Kontroller at sagblad linjer opp med første cut-linjen. Hvis ikke, gjør eventuelle nødvendige justeringer for.

•Prepare arbeidsområdet. For små ark av Lexan henge arb skal skjæres over tabellen kanten. Husk, det tynnere materialet, jo mer fleksibel det er. Fleksibelt materiale kan være vanskelig å kutte. Bruke et stykke skrap tømmer, holdt på plass med dobbeltsidig tape, legge til stabilitet i Lexan. For større ark, kan du bruke en sawhorse eller en annen tabell støtte arket blir kuttet fra begge sider. Angi blad høyden til 1 tomme under den Lexan tykkelse.

•Start så på før skjæring. Bruke litt press, lette så langs støttelinjen, at skoen er nivå med den Lexan overflate. Lexan kan sparke når kommer i kontakt med sagblad, så hold et fast grep på så når du starter kuttet. Presse så gjennom uten å bruke for mye press. Gjenta prosessen for ytterligere kutt.

Tips og advarsler

  • For å unngå rekyl, kan du bruke en skarp kniv. Hvis så er presset gjennom materialet for sakte, kan Lexan smelte rundt bladet. Hvis dette skjer, deaktivere så, og la smeltet plast stivne. Bruke et verktøy kniv eller meisel fjerne plastmateriale.
  • Alltid bruke vernebriller når Lexan. Varm chips av dette materialet kan brenne huden.