Hvordan å konstruere vann dammer

September 12

Hvordan å konstruere vann dammer

Øke appellen til din eiendom med en vann dam fylt med fisk og neddykket, flytende og semi-neddykket vannplanter. Du kan tilbringe timer av din personlige haven, høre lyden av trickling vann og slappe av i det rolige miljøet. Bygge dammen i bakgården, vekk fra nysgjerrige øyne av naboer og forbipasserende på gaten eller i forgård å forbedre panikk. Legge til landskapsarbeid funksjoner som busker, potteplanter. Garden statuer og en benk eller to nærliggende.

Instruksjoner

•Outline dammen i ønsket form. Abstrakt linjer for en naturlig jakt dam, eller holde disposisjonen symmetrisk hvis du ønsker mer fomality.

•Dig i disposisjonen ved hjelp av en spade. I stedet for en enkelt utgraving, opprette terrasser for å gi voksende plass for planter. Fastsette dammen så du bygge terrasser tilsvarende; holde det på 2 fot for gullfisk og 3 fot hvis legge koi. Grave høyeste hylle 12 til 16 inches ned og litt bredere enn kritt disponere, midterste terrassen 16 til 20 inches dyp og laveste sokkelen eller basere 20 til 24 inches dyp gullfisk eller 30 36 inches dypt for koi. Endre dimensjonene hvis ønskelig, gjøre dammen litt dypere og legge til eller redusere antall terrasser.

•Tamp basis av dammen og laveste sokkelen så jord er fast. Også tamp veggene i andre terrassene å holde jorda fra å komme løs.

•Plasser filteret nær omrisset av utgraving og spre pulverisert kritt over bakken rundt sin base å merke den. Flytte filteret til side og grave i disposisjonen for å dybden angitt i filterets bruksanvisning. Løsninger filteret i hullet, plassere den godt over sokkelen. Dekk toppen med en flat glassfiber faux stein så det ikke er synlig.

•Measure bredden på bredeste og lengden av utgraving. Legge til dybden to ganger til resultatet, pluss 2 fot for overlapping. Det resulterende tallet er mengden underlayment du vil bruke for dammen før fylle den med vann.

•Sett underlayment, for eksempel overbygg filt, over bunnen av utgravningen, fjerne så mange bretter som mulig. Plasser runde steiner over kanten av en base for å holde underlayment på plass mens du utvide materialet opp og ut. Plasser underlayment over midten og høyere terrassene slik at den hviler flush mot kantene. Plasser runde steiner over kanten av terrassene å holde materialet på plass.

•Spread dam rutefly over bunnen av utgravningen, fjerne skrukker og rynker. Fjerne steiner plassert på underlayment på kantene av hver terrasse og legg dem over begge beskyttende lag på kantene av terrassene. Omfatter underlayment og liner som går utover kantene av dammen med steiner, steiner og planter.

•Plasser et slagg blokkere over et hjørne av bunnen av dammen og sette pumpen på. Skyv en metall klemme 3 inches fra den ene enden av en lengde på fleksible rør og feste tuben til vann stikkontakt delen av pumpen. Stram klemme på pumpen med en skrutrekker. Utvide slangen til inntak på filter og dekke det med steiner eller landskapsarbeid blokkene. Koble pumpens ledningen til nærmeste bakken feil krets interrupter (GFCI) uttaket, begravd et par inches under bakken eller dekket med landskapsarbeid funksjoner. Du kan også stable steiner for å lage en foss og plassere flex slangen slik at vannet flyter over den.

•Legg vann til dammen. Bland jord og leire i akvatiske Potter og plante ønsket akvatiske planter i hver. Plass pottene over hyllene i dammen. Sammenlegge fisken etter to til tre dager.

Tips og advarsler

  • Pumper er vurdert etter GPH (gallons per time) pumpet, så vet mengden vann dammen har og kjøpe en pumpe tilsvarende.