Hvordan å identifisere sopp i Oregon

April 28

Hvordan å identifisere sopp i Oregon

Med konsekvent fuktige klimaet er Oregon et paradis for sopp jegere. Med over 10 000 arter innfødt til Nord-Amerika, det kan være vanskelig å finne ut hvilken type sopp du ser på, men med forsiktig observasjon og oppmerksomhet på detaljer, vil du være mye mer sannsynlig å identifisere den. I tillegg kan du bruke noen insider tips som tar en spore ut av sopp for å få deg verdifull informasjon som vil hjelpe bestemme disktypen.

Instruksjoner

•Ta oppmerksom på plasseringen av sopp og omgivelsene før plukke den. Vær spesielt oppmerksom på overflaten som den vokser--befolkningsgrupper sopp vokser på tre, mens andre kan vokse på råtnende overflater eller annen sopp. Også ta note av sesongen. noen sopper, som moreller, vokser bare i våren, mens andre, for eksempel falske moreller, er sett i høst eller i sommer.

•Observe sopp er fysiske funksjoner. Kontroller om sopp har en "ringrommet," en liten ring på toppen av sin stamme. Sopp artene har denne funksjonen, så hvis du ser det på gjenstand for hånden, det kan hjelpe deg begrense hva som kan være. En annen identifikator er "volva," en cuplike overflate stiger opp fra bakken på bunnen av stammen. Du må fjerne løv og annet rusk rundt mushroom for å fastslå om den faktisk har en volva. Andre funksjoner å merke inkluderer om stammen festes til hetten på center eller siden, om hettens undersiden har snakket-lignende gjellene eller runde porene, og fargen på hetten.

•Ta en spore ut av mushroom ved å fjerne hetten av en middels stor og la det i noen timer på et klart glass eller aluminiumsfolie. Spores fra mushroom samler på overflaten. Denne teknikken kan du identifisere mushroom's spore fargen, som vil hjelpe deg å bestemme, siden spore farge ikke er alltid lett å avgjøre ved å bare se på undersiden av sopp.

•Match opp din sopp er funksjoner med dem i en guidebok. Ideelt er det best å bruke en guidebok som inneholder en nøkkel. Mange arter av sopp vokse i Oregon, så bare en bok eller en ekspert kan fortelle deg nøyaktig hvilke arter prøven er. Noen vanlige varianter, men er den Morchella arten Laetiporus sulfureus, den amerikanske matsutake, kantareller, boletes, trøfler og pinnsvin.

Tips og advarsler

  • Det kan være best å bære enten en bærbar PC, så du kan registrere din sopp funksjoner og plassering eller guideboken med deg når du går sopp jakt.
  • Aldri spise noen vill sjampinjong uten første presenterer den ekspert. Mange sopper ligne, og mange er ekstremt giftig.
  • Aldri spise eller håndtere en sopp som har både en ring og en volva, da dette er tegn på en av de mest giftige variantene, Amanita familien.