Hvordan å dyrke druer og vin på en gitter

July 22

Hvordan å dyrke druer og vin på en gitter

Klatring vinstokker legge til farge, nyanse og interesse i ditt hjem og verft. Selv om de fleste vil vokse på støtte som er tilgjengelig, enten det er en treet, vegg eller gjerde, er det nyttig å trene dem til å vokse der du ønsker dem. Med sprosser som en støtte for druer og andre vinrankene lar deg utøve noen kontroll over hvor de vokser, gi dem form og definisjonen som en del av landskapet.

Instruksjoner

•Installer gitteret på ønsket sted. Støtte gitteret med polakkene, en vegg eller en annen solid struktur. Ta hensyn til størrelse og vekt av vintreet skal bruke gitteret. Noen typer vinranker kan vokse 30 eller flere fot høy. Store vinstokker og de med druer vil være svært tung, så være sikker gitteret er solid.

•Plant liten vintreet eller drue plante nederst på espalier. Hvis din espalier støtter flere vintreet, fordele dem jevnt utover nederst. Frø for ettårige planter skal plantes i samme stedene som skulle bli brukt hvis planting startet vinstokker.

•Sett voksende anlegget til espalier. Du kan knytte vintreet til både vertikale og horisontale støtter, dermed trening det å fylle den tilgjengelige plassen på gitteret. Twining og klamrer seg vinstokker vil fange inn gitteret og fortsetter å klatre på den, men viltvoksende vinstokker har ingen midler for klamrer seg til en støtte, så de må knyttes i stedet ofte som de vokser.

•Trim av alle deler av vintreet som prøver å bygge bro fra gitteret til andre planter eller nærliggende strukturer. Hvis vintreet blir for stor for gitteret, legge til en annen avdeling for å gi ytterligere støtte.

•Train vinstokker å dekke toppen av en gitter bue av forsiktig bøye dem over gitteret og sikre vinrankene i stedet. Vintreet justeres raskt voksende i den nye retningen, og fylle ut øverst i en drue arbor eller hage døråpningen.

Tips og advarsler

  • Når du plasserer gitter nær en solid struktur, som veggen av en bygning, la et 12 - til 18-tommers hull slik at luftsirkulasjon. Druer trives på vannrette gitter som ikke er for høy. Dette gjør enkel høsting av avling når druene er modne.
  • Noen vines, inkludert druer, kan få svært store og tunge og kan knuse noen sprosser som ikke støttes tilstrekkelig. Når vokser nær vegger eller solid gjerder, vær forsiktig når planting klamrer seg vines, som røttene kan jobbe seg inn mørtelen og skade strukturen.