Hvor trygt er infrarød varme?

March 3

Menneskelig eksponering for infrarød varme gir liten risiko. Infrarød varme består av elektromagnetiske bølger som er rett under det synlige spekteret. De har lavere energi enn både ultrafiolett (UV) stråler og lys stråler og er slippes ut av nesten alle objekter som avgir varme.

Betydning

Infrarød varme har flere programmer. Mennesker er direkte utsatt for infrarød bølger i boliger som har infrarød varmesystemer (også kalt strålende oppvarming), og mange ulike badstuene nå bruke infrarød varme.

Misforståelser

Det er en vanlig misforståelse at fordi infrarød bølger er en type på stråling, de deler den samme helsefare UV bølger og røntgenbilder. Alle elektromagnetiske bølger er teknisk en form for stråling, men inkludert lys og radiobølger. Alle oppvarmet objekter, unntatt de med svært reflekterende overflater avgir varme som infrarød bølger. Selv menneskekroppen avgir infrarød stråling.

Teorier/spekulasjon

En studie publisert i "Dermatologi sykepleie" fant at infrarøde bølger fra solen kan faktisk hjelpe beskytter huden mot skader forårsaket av sin UV-stråler. Solen avgir en høyere infrarød bølge å UV bølger mot daggry og skumring når UV-indeks er lav.