Hvor lenge for paprika å spire?

December 12

Hvor lenge for paprika å spire?

Paprika er en varm-sesongen grønnsak vanligvis dyrkes i bakgården hager. De er vanligvis startet som frø fordi frø er billigere enn unge planter og gi mer frihet i valg utvalg og farge. Paprika frø krever ikke tid å spire når riktig startet og er klar for transplanting utendørs i ca to måneder.

Om

En paprika er en søt pepper som kan være rød, oransje eller gul. En grønn paprika er en umoden paprika som er høstet før det er fullstendig modne. En paprika har en mild smak og spises både rå og tilberedt.

Starte frø innendørs

Gartnere starte vanligvis paprika frø innendørs og deretter transplantasjon dem utendørs når jord temperaturer når minst 65 grader Fahrenheit. Planter trenger minst åtte uker etter at de er plantet for å modne for transplanting utendørs. Du bør imidlertid transplantasjon dem før to uker etter de siste frost å sikre ideelt grunnforhold. Derfor Tell 10 uker tilbake fra de siste frost datoen for optimal datoen å starte frø.

Spiring prosessen

Plasser frø i soilless potting blanding av kompost eller gjødsel 1/4 tommers dyp og dekket med et tynt lag av sphagnum mosen. Mosen beskytter frøene fra en fungal sykdommen kan krympe og tørk dem og til slutt hindre spirende. Startet i de rette forholdene, ta paprika ca 10 dager til å spire. Vanne frø beholdere hver dag eller hver to dager slik at jorda er fuktig, men ikke mettet. I utgangspunktet plasser skuffen med frø containere på et tørt sted vekk fra sterkt lys, som ovenfor kjøleskapet, til frø spire. Deretter Flytt beholder skuffen til et sted som gir tilgang til lys og varme.

Transplanting planter utendørs

Start til herding av prosessen eller forberede paprika planter sitt nye miljø for om seks å åtte ukens, når planter er 5 inches høy. Flytte sine beholder brett til en solrik beliggenhet som er skjermet fra vind og plasser den slik at plantene får delvis sol. Over en periode på to uker, flytte beholder skuffen slik at planter er utsatt for mer sol og vind. Aldri la plantene utendørs hvis trusselen om frost finnes. Frost dreper paprika planter. Transplantasjon paprika planter i hagen din i mai eller juni når jorden temperaturen er varm nok til å støtte deres vekst og utvikling.