Hvor lenge en søt Pea plante blomstre?

January 4

Hvor lenge en søt Pea plante blomstre?

Kjent for sine fargerike blomster, har sweet pea (skogvikke odoratus) en flere måneders bloom-tid. Selv om folk flest tenker på dem som en tradisjonell vårblomst, vokser de også i vinter og sommer gitt riktig klimaet. Brukervennligheten som anlegget germinates og vokser gjør planting sukkererter en klassisk hage prosjekt å gjøre med barn.

Varianter

Sweet erter er tradisjonelt dyrket som en årlig. Flere varianter er tilgjengelig, inkludert arvestykker, med mindre blomstrer og søtere duft. Moderne varianter er ment for Vinter blomster eller slutten av våren til forsommeren blomstrende. Innfødt å deler av Middelhavet inkludert Kreta, Italia og Sicilia, søte erter er relativt kaldt hardføre, med varianter som er hardfør helt til US Department of Agriculture anlegget hardførhet sone 2. Noen varianter er også varmebestandig. De er ikke, men varmen bevis, og varm sommertemperaturer kan sette en stopper for deres blooms. Arvestykke varianter gjøre demonstrere mer varme toleranse enn moderne varianter, men i varme, fuktige områder de kan avslå og dø. Pea pods er giftig.

Blomst tid

Våren og sommeren blomstrer varianter, som blomstrer fra midten våren til tidlig eller midtsommer, begynne vanligvis blomstrer i mai. I varmere klima, kan de begynne blomstrende litt tidligere. Tidligere varianter blomst vinteren i milde klima og en tidlig vårblomst andre steder. Blomst tid avhengig av hvor mye dagslys tilgjengelig. Vinter varianter trenger minst 10 timer med dagslys å blomstre, mens senere våren og forsommeren varianter trenger mer som 12 til 15 timer.

Bloom lengde

Søt pea blomstrer vanligvis for et par måneder. Senere varianter av sweet pea starter blomstringen i mai og er ferdig rundt juli, men de kan gå lenger hvis været er fortsatt kult, som varmen er en begrensende faktor på blomstrende. Vinter varianter vil blomstre så lenge de har riktig mengde av sollys og fryser, men frost ikke vil drepe dem. Deadheading tilbrakte blomstrer vil forlenge blomst.

Utseende og kultur

Sweet erter kommer i nesten alle fargen bortsett fra gul, inkludert rød, oransje, rosa, lilla, hvit, blå og lavendel. Med støtte som et espalier, kan søte erter vokse til mellom 3 og 8 føtter og spre 2 til 3 fot. De foretrekker rik, fuktig jord og gjøre best med kompost innlemmet i deres plante seng. Dyrke dem i fullt sollys. Beste blomstre ytelse og ytelse samlede, oppstår tidligere i sesongen eller i områder der somrene er relativt tørt og. I varme, fuktige områder, kan du utvide blomst tid ved mulching å bevare fuktighet i jorda.