Hvor å utbre i går, i dag & morgen planter

June 10

Hvor å utbre i går, i dag & morgen planter

"I går, i dag og i morgen" er fellesnavnet for Brunfelsia, en blomstrende evergreen busk dyrkes i potter innendørs eller ute i soner 9 til 12. Navnet kommer fra blomster som først er lilla - igår; endre til lys fiolett - i dag; deretter til hvite - i morgen. Overføring eller generere nye planter, gjøres ved divisjon eller stiklinger. Brunfelsia overføres med myke, grønne tre borekaks, også kalt myk-tip borekaks.

Instruksjoner

•Examine din Brunfelsia plante å identifisere riktig stammer for å kutte. Du vil finne ny vekst å kutte dine stammer fra. Du kan fortelle hvor ny vekst er etter hvor stammen begynner å stivne og ta fargen til modne treet. Over det er nye vekst.

•Bruk en skarpe blad å kutte av en del av stammen din Brunfelsia plante. Kontroller at du kutte en del med en node både på toppen og bunnen av avsnittet. En node er der en vises på stammen. Gjøre ekstra borekaks ved kutting delen loddrett.

•For utendørs Brunfelsia planter, plante din borekaks direkte i bakken med del av skjæring nedenfor og del over bakken. Vann i borekaks grundig og holde jorda fuktig.

•Skjære din blomsterhandler skum i små kuber og suge dem i vann i 15 minutter. Sett inn borekaks fra innendørs Brunfelsia anlegget i skum med bladene like over overflaten. Holde borekaks fuktig og når du merker rot vekst, plante skum kuber i små potter, dekker skum helt slik at røttene ikke tørke ut.