Hvor å fastsette Leggy tomat planter

June 3

Hvor å fastsette Leggy tomat planter

Tomat planter startet innendørs kan lett bli leggy på grunn av mangelen på sollys. Tomat planter krever 8 til 10 timer sollys for å vokse tykk, solid stammer. Et beløp vil mindre resultere i tomat planter som er høy, tynn og seig. Leggy tomat planter kan reddes enkelt ved transplanting dem i en dypere beholder og øke deres lyseksponering. Husk å håndtere seedlings forsiktig for ikke å skade på svekket stammer.

Instruksjoner

•Fyll 6-tommers plast Potter 1/3 full av potting jord hvis det er for tidlig å transplantere tomat seedlings utenfor. Grave hull dobbelt så stort som roten ballen med en sparkel i din hage soil hvis transplanting dem til en utenfor hagen. Velg en hage nettsted som får minst 8 timer sollys.

•Fjern tomat frøplante fra gjeldende potten eller brett nøye for å unngå skade rammen eller røtter. Fjern alle bladene fra bunnen 2/3 av stammen. Plass tomat frøplante oppreist i potten eller hull så den øverste 1/3 av anlegget (2 til 3 inches av stammen og 1 sett med blader) er over jord nivå. Delen av stammen plantet underjordiske vil utvikle røtter for å opprette en større, sunnere rotsystem.

•Kuleis løs jord rundt tomatplante å fylle potten eller bakken hullet. Tamp jorda ned godt nok til å sikre anlegget men forsiktig nok til å unngå knusing stammen. La et 1-tommers gap mellom jord nivået og toppen av potten (hvis transplanting i potter) for å fungere som et reservoar for vann. Gjenta denne prosessen med hver frøplante, plante 1 frøplante per potten eller hull.

•Bruk en vannkanne eller hageslange til vann transplantert seedlings grundig. Vann potted tomat planter 2 til 3 ganger før vannet kjører fra drenering hullene i bunnen. Sted potted tomatplanter i et område som mottar minst 8 timer med sollys. Vann tomatplanter når toppen 1 til 2 inches jord blir tørr.