Hva vil det bety når en potet plante blomster?

March 30

Hva vil det bety når en potet plante blomster?

I Maine er tusenvis av dekar av potet blomster om sommeren et vakkert skue. I nyanser av lavendel og hvite, de kan ta et helt felt ligne en myk pastell teppe og potet bøndene er glade fordi de vet at en potet plante som blomstrer er på vei til å produsere poteter.

Potet blomstrer

Potetene er i søtvier familien, sammen med aubergine, tobakk, belladonna, tomater og petunias, og de alle får blomstrer. Bier kommer sammen, på jakt etter noen nektar å ta tilbake til reiret og som de får deres nektar, de pollinering anlegget. Se veksten av en tomatplante er et perfekt eksempel; plante blomster, en bie eller to pollinering den, og blomster faller fra der tomat vil vokse. Potet blomstrer oppretter også en frukt hvor blomster var, men det er fylt med små frø og er giftig.

Hva som foregår Under bakken

Når blomstene har vært pollinated, begynner røttene underjordiske å vokse små poteter langs røttene. Disse vokser raskt, og vokse enda raskere når anlegget begynner å dø - og potet bønder fremskynde dette ved å sprøyte toppene av planter å drepe dem. Når de er døde, fortsette poteter å utvikle før innhøsting.

Hva kan gå galt?

Poteter har naturlige fiender som kan utslette en hele beskjære. Blight, biller og larver av biller kan skade poteter eller tørke dem ut.

Interessante fakta om poteter

Under gullrushet i Alaska handlet gruvearbeidere poteter for gull på grunn av avgjørende vitamin C som poteter inneholder. Når poteter ble introdusert i Europa, de trodde de var giftige, deretter en aphrodesiac. Historie plasserer oppdagelsen av potet med Peru Inca indianere i 200 F.Kr.