Hva som forårsaker Mold & råtner i lagret Amaryllis pærer?

April 15

Hva som forårsaker Mold & råtner i lagret Amaryllis pærer?

Amaryllis lyspærer gi spektakulære blomstrer når vi mest trenger en fargeklatt--om vinteren. Plantene er lett å omsorg for, og noen grunnleggende retningslinjene, fleste bringe dem i blomst år etter år, vanligvis etter at pære hvile for 10 til 12 uker. Det er i denne sovende perioden som en av de få problemene som plaget anlegget kan oppstå: pære råte. Det er flere lett unngås forhold ansvarlig for mold og/eller råte under lagring.

Vekstforhold

Første skritt for å unngå rot i en amaryllis lyspære er å velge en fast pære med ingen myke flekker. Myke flekker kan føre til forfall mugg og råte. Neste, unngå betingelser som fører til overwatering pære når det er plantet. Enkelt sagt, skal en pære som sitter i måneder i våt jord råtne. Tre ting egner seg å våt jord: bruker feil potting mix, velge en pott som er for stor og, mest åpenbart elsker anlegget bokstavelig talt til døden ved vanning det ved enhver anledning. Begynn med å plante pære i en høy kvalitet innendørs anlegg jord som drenerer godt. Bruk en pott med drenering hull og velg en som er 1 tomme større enn diameteren av pære på bredeste. Målet er å gi akkurat nok jord å holde pære på plass og at røttene plass til å vokse. Vann jord også første gang og deretter la overflaten tørke mellom vanning. Gir en drink når uken er vanligvis tilstrekkelig. Det kan ikke overvurderes: Overwatering kan starte pære rot lenge før pære går sovende for lagring.

Sikker lagring

Råte og mold kan bak sine stygge hoder på noe punkt i livet til en amaryllis plante, så det er viktig å holde anlegget på den tørre siden selv etter at det har blomster. Når blomst perioden er over, danner pære kjekk blader som krever sollys, vanning ukentlig og månedlig befruktning. Vokse anlegget gjennom sommeren innendørs eller ute, å være årvåken om La jorda tørke mellom vanning. Så langt så bra, men det neste trinnet er uten tvil den viktigste unngå potensielle rot problemer under lagring. Like før Labor Day, holde vann for å indusere dormancy. La jorda tørke grundig. Hvis amaryllis utenfor, ly det fra regn i denne perioden. Når grundig tørking har oppstått, som kan ta opptil to uker, kan du lagre potted pære i et kjølig tørt kjeller. Tillate jord (og pære) tørke er en viktig årsak til mugg og råte.

Fungal sykdommer og insekter

Liker ingen sopp, men fordi det er tett på linje med de fryktede odoriferous myke flekkene på pærer, dens ' tid å bli kjent. Brød mold sopp (Rhizopus stolonifer) og sørlige blight (Sclerotium rolfsii) er de to vanligste fungal pære råte sykdommene som plager kommersielle amaryllis dyrkere. Begge disse sykdommene er gjennomført på vind - eller vannbåren spores akkurat som mold som kan vokse på dusj veggen. Mens din amaryllis kunne erverve én eller begge av disse plager, er det langt mer sannsynlig at mold og råte vil skyldes uriktig tørking av pære før lagring. Amaryllis som sommeren utendørs ansikt ennå en annen motstander som kan føre til pære råtne, larver av narcissus pære fly. Disse uønsket gnagerne invadere sakte lyspæren interiør, forårsaker råte og mayhem som de går. Skaden er ikke alltid lett å oppdage, dermed noen amaryllis dyrkere har uvitende tørket og lagret pærer som allerede var på vei til råtne. Sommer pærer innendørs eller på verandaen å unngå dette problemet.