Hva som forårsaker flekker på klær?

May 30

Hva som forårsaker flekker på klær?

Flekker er dessverre en del av livet. Uansett hvor hardt du prøver å beskytte din klær, vil de til slutt utvikle flekker. Mat og drikke som er sølt på plagget er en av de vanligste måtene klær blir farget. Men er mat og drikke bare begynnelsen på en lang liste over elementer som kan og vil farge dine klær.

Svette og Deodorant

Svette, svette, er en vanlig under-arm flekk. Når du svetter, du slipper giftstoffer og avfall fra kroppen. Dette kan forårsake armhulen områdene dine klær å bli gul og misfarget. Videre kan deodoranten som du bruker til å holde deg fra svette bygge opp på klær og gjøre underarmen området stiv. Denne kombinasjonen flekker kan være vanskelig å fjerne og ikke kommer ut med en enkel vask. Men er det ikke umulig. Blande like deler natron, 3 prosent Hydrogenperoksid og kaldt vann. Vreng plagget og plassere den på et tykt håndkle som du har lagt på en flat overflate. Gni blandingen i kombinasjon flekken med en gammel tannbørste. La blandingen å sitte på klær i 30 minutter. Når den tilmålte tiden har gått, gni blandingen inn flekken igjen og deretter hvitvaske i kaldt vann.

Blekk

Blekk - være fra en penn eller markør - vil forlate en skjemmende flekker som kan ødelegge både lyse og mørke klær. Blekket kan sette og spre ganske fort så du bør håndtere ink flekker som de skjer. Legg et håndkle på flatt underlag og legge blekk-beiset plagget på håndkleet. Bruk en hvit klut mettet i rensing løsemiddel for å svamp blekk flekken. Dette vil holde blekk flekken av blødninger til andre områder på plagget. Blot blekk flekken med en ren klut dyppet i teknisk sprit. Blot fra kanten av blekk flekken og arbeide mot midten. Fortsette blotting til blekk flekken er ikke lenger synlig. Men hvis etter blotting med rubbing alkohol blekk flekken er fortsatt på plagget, gni vaskemiddel i flekken og la den sitte over natten. Neste morgen, hvitvaske elementet i kaldt vann.

Saft

Frukt er en deilig og sunn mat som gir kroppen din næringsstoffene den trenger. Dessverre kan fruktjuice – direkte fra frukt eller en drink form - flekken og ødelegge klær. Når du arbeider med frukt juice flekker, skyll området grundig med kule, rennende vann. Denne ville hjelpe fjerne overflødig fruktjuice fra klær. Lå klær ut flat på et håndkle. Spre flytende oppvaskmiddel på en absorberende puten og legge noen dråper av hvit eddik til pad. Lå puten direkte over frukt juice flekken og trykk ned forsiktig. Tillate puten å sitte på klær i 30 minutter. Noen få minutter trykk puten med hånden forsiktig. Når den tilmålte tiden har gått, fjerne puten og tømme området med kule, rennende vann. Alternativt legge en absorberende puten mettet med rubbing alkohol på frukt juice flekken og la sitte i 30 minutter. Hvitvaske plagget i kaldt vann.