Hva slags lys øker plantevekst?

January 21

Lys er nødvendig for et anlegg overlevelse. Det er viktig å bruke riktig type lys hvis du ikke bruker naturlig sollys. Det er mange forskjellige typer lys tilgjengelig å behandle planter til lys de trenger. Dette lyset gir dem frodige grønne blader, de fleste blomster og den beste fruiting kan du forvente av anlegget være ute i naturen selv.

Antall og kvalitet

Det er tre viktige faktorer du må vurdere når tenker på hva belysning du vil bruke: hvor lenge vil du bruke det hvor mange lamper vil du trenger og hva er kvaliteten på lyset du vil bruke. Kunstig lys øke mengden lys en plante vil normalt få basert på dagslys timer utenfor.

Rødt lys, blått lys

Planter trenger både blå og røde lys for å vokse. Blått lys gir dem det de trenger for sunn, frodige grønne vekst og er utmerket for å starte ut din frøplante. Det røde lyset gir dem hva er nødvendig for blomst vekst. Kombinert, gi disse to typer lys planter alt de trenger å være sunn og blomst og frukt for mye lengre (når et drivhus eller i et hjem) enn i normalt sollys.

Mer lys med færre lys

Har færrest lysarmaturer med mest lysstyrken, er beste lysene å starte med lysdiode (LED) lyser. LED lys bruke mindre watt, ca 6 til 9 watt, enn andre tradisjonelle kunstig lys, som høytrykks natrium (HPS) lys, som bruker opp til 1000 watt for den samme kvadratmeter (ca 4 kv.ft.)

Forventet levealder

Levealderen LED-pærer er rundt 100.000 timer; HPS kan vare 18 000 timer, men en gang over som kan begynne å trekke mer strøm fra utvidet bruk. LED lys veier mindre; har ingen glass deler eller kvikksølv, noe som gjør dem mer miljøvennlig; er bare varm å ta selv etter å ha vært på i timevis.

Everyday Fluorescents

Bruke innendørs lysstoffrør gir ikke planter det de trenger. Lysrør må være svært nær planter planter å nytte lysene, og plantene kunne brenne opp fra varmen lampene skremt.