Hva slags lys er bedre for planter?

October 12

Ulike planter har ulike behov. Noen planter foretrekker lite lys og gjør best i skyggefulle steder, mens andre planter gjøre best med minst 8 timer lys og direkte sollys. Når plante planter utendørs, være klar over hvor mye sollys de krever og plante dem riktig. Hvis du holder planter innendørs, som dekorasjon eller for å starte spirer som flyttes utendørs senere, må du møte deres belysning behov også og gi dem den beste slags lys.

Sollys

Planter bruk lys som en kilde til energi. Sollys naturlig gir planter med røde og blå stråler de trenger for vekst og blomstrende. I huset, for å gi plantene dine med den beste kilden til sollys, plassere dem i et vindu med sørlige eksponering. Hvis du ikke gir dem sollys fra en sør vindu, vil en øst - eller vestvendte vindu gi dine planter 60 prosent av intensiteten en sør vindu vil. En nord-mot vinduet er minst ønskelig for anlegget, leverer bare 20 prosent intensitet sørlige utsikt vil.

Kunstig lys

Hvis du ikke kan gi plantene intensiteten av sollys de trenger, kan du supplere sine lys med kunstig lys. Om ingen kunstig lys har intensiteten og balansen mellom rødt og blått stråler solen har, er det mulig å stimulere vekst og blomstrende med kunstig lys. Vet hva lysintensiteten og hvor mange timer lys planter trenger for å finne de beste kunstig lys for dem. I tillegg plassere plantene på en lys, reflekterende overflate å maksimere sollys og kunstig lys de mottar, og kontroller at de ikke er trangt, slik at hver plante å få masse lys.

Glødende lys

Glødende lys er en form for kunstig belysning som vanligvis brukes til lys planter som ikke får nok sollys. Glødende lys er varmt lys med mange røde stråler. På grunn av varme de avgir, må de plasseres avstand fra plantene dine slik at de ikke skader planter. Glødende lys er ikke energieffektive, og de har ikke en svært lang levetid.

Lysrør

Lysrør er bedre lys for planter fordi de er en kjøligere kilde til lys, leverer masse blå stråler. Lysrør leverer en høy intensitet lys uten overoppheting planter. Lysrør er også mye mer energi effektiv, tre ganger så effektiv som glødende lys. Tilsvarende fluorescerende lys siste ca 10 ganger lengre enn glødende lys.

Betraktninger

Bedre enn å bruke fluorescerende lys selv lys kan planter ikke får nok sollys, du kombinere lysrør med glødende lys. Ideelt for hver 100 watts fluorescerende lys, bør du også gi plantene 30 watts glødelamper belysning. Dette vil gi plantene en bedre kilde til lys fordi planter vil være av en tilførsel av begge de røde og blå solstrålene de trenger å vokse friske blader og blomster.