Hva kan du gjøre med Mold på kjellervegger?

December 12

Innendørs muggvekst kan være i beste fall en mindre ulempe, i verste fall helsefarlig til folket hjemme. De fleste muggsopp er ufarlig for mennesker, men mycotoxin muggsopp kan føre giftighet og en medisinsk tilstand kjent som mycotoxicoses hos mennesker som blir utsatt for den. Derfor alltid fjerne alle mold du finner i hjemmet ditt, og ta skritt for å hindre sin retur.

Mugg og kjellere

Mold trenger et fuktig miljø å danne en mold koloni, så kjellere er førsteklasses mold oppvekststeder av husholdningsapparater som håndterer vann--som klimaanlegg, vann varmeovner og deler av avløp systemet. Ekstra fuktighet er sannsynlig å danne hvis en av disse apparater bør funksjonsfeil. Heldigvis kan enkelt husholdningsartikler og litt nøye planlegging brukes å fjerne mold kolonier og sikre at de ikke kommer tilbake.

Mold fjerning

Hvis mold er vokser på en porøs overflate fjerner det kan være ganske vanskelig, men muggvekst på en nonporous overflate, som gulv, vegger og dører, lettere kan fjernes. Nyt mold kolonien med en blanding av vann og vaskemiddel, og la dem tørke på egen hånd. Nyt kolonien i en blanding av 1/4 kopp bleke 1 gallon av vann, og igjen la det tørke på egen hånd. Bruk en blanding av 1 kopp boraks eller borate pulver og 1 gallon varmt vann, sammen med en slipende scrubber, for å fjerne mold vekst fra veggen. Vakuum opp noen muggvekst umiddelbart.

Forebyggende tiltak

Fjerne en etablert mold kolon er bare halve kampen. For å sikre mold ikke vokser tilbake i samme område, kan du bruke kommersielle desinfeksjonsmiddel eller samme borate løsningen til hele området som mold vokste, og la det tørke på egen hånd. Viktigst, undersøke alle kilder av ekstra fuktighet som drev mold å vokse i kjelleren i første omgang, og fjerne eller reparere dem.

Andre hensyn

Forebyggende vedlikehold bør alltid være din første forsvarslinje mot mold. Mikroskopiske muggsoppsporer som flyter gjennom luften behovet et fuktig miljø der de kan lande for å danne en faktisk mold kolon, så sjekk kjelleren ofte for tak lekkasjer, lekk avløp eller andre mulige kilder til ekstra fuktighet.