Hva forårsaker bladene av huset planter å gulne?

October 4

Hva forårsaker bladene av huset planter å gulne?

Gulnede houseplant bladene er et vanlig problem forårsaket av en rekke vedlikehold og pest. Vedlikeholdsproblemer inkludert pottens størrelse og vanning føre til gulfarging av blader i de fleste tilfeller. Men kan anlegget patogener luftbårne, igjen i potten eller finnes i jord føre til sykdommer som forårsaker gulfarging av bladene. Det er viktig for behandling og den generelle tilstanden til anlegget å identifisere årsaken tidlig.

Nitrogen mangel

Gjødsel består av tre primære makro-næringsstoffer: nitrogen, fosfor og kalium. Nitrogen fremmer celledeling og plantevekst, fosfor hjelper planter med fotosyntese og gir energi for vekst, mens kalium hjelper planter absorberer de andre to makro-næringsstoffene. Ifølge NASA har planter dyrket på jord med mangel på nitrogen tynne stengler og gulaktig-grønne blader. For å unngå en nitrogen mangel, bruk nitrogen-baserte potting jord formulert for individuelle plantens behov. Nitrogen fremmer leafy grønne vegetasjonen; men kan å legge for mye nitrogen til en houseplant medføre svakt bladverk. Anbefalte nitrogen nivåer varierer fra anlegg til anlegg, derfor er det viktig å måle gjødsling enkeltvis.

Over-vanning

Over-vanning houseplants fører til en rekke plante-relaterte sykdommer og helsefare. Potted anlegg har ofte fattig jord drenering, som forårsaker fuktighet bygge opp i jord fra vanlige vanning. Ifølge University of Minnesota er over-vanning en ledende årsak til sopp vekst som forårsaker anlegget sykdommen kjent som rot råtne. Rot råtne infiserer systemet rot av anlegget, forårsaker anlegget døden i en til to uker etter smitte. Tidlige symptomer er gulfarging av bladene, grøtaktig eller råtnet røtter og blad slipp. University of Minnesota bør bruke godt drenert porøse jord hindre over vanning og roten råte. Over-vanning også forårsaker planter til å kvele, som er en ledende årsak til blad gulfarging.

Pottstørrelse

Ifølge North Dakota State University har planter som vokser deres Potter gulfarging av blader eller blad død. Overgrodd røtter i potteplanter til slutt nå bunnen av potten og fortsette ikke å ekspandere, dermed forårsaker planter til slutte å vokse og til slutt dø. En annen vanlig symptom er blad slippe, som er et resultat av over potteplanter. Nytt potting planter med større Potter og nitrogen jordsmonn stokes plantevekst og eventuell retur av grønne frodige løvverk.