Hva er tre faktorene som påvirker hastigheten som fotosyntesen oppstår?

November 8

Hva er tre faktorene som påvirker hastigheten som fotosyntesen oppstår?

Fotosyntesen er en kjemisk reaksjon som oppstår i planter. Under fotosyntese, planter konvertere karbondioksid, lys og vann til oksygen og karbohydrater. Mennesker og dyr puster i oksygen for å overleve, og puster ut CO2 som plantene bruke under fotosyntese, skape et symbiotisk forhold mellom planter og dyr. Tre faktorer påvirker hastigheten på fotosyntese i planter.

Lys

Lys er en av de viktigste faktorene som påvirker hastigheten av fotosyntese, som ordrett betyr bruker lys for å opprette noe nytt. Plantene bruke energi absorbert fra solen eller en annen lyskilde som drivstoff for fotosyntesen prosessen. Når lyset intensitet øker hastigheten som fotosyntesen oppstår øker også. Utendørs planter photosynthesize raskere på en solrik dag i motsetning til en skyet dag.

Temperatur

Temperaturen er en annen faktor som påvirker hastigheten som fotosyntesen oppstår. Fotosyntesen er en kjemisk reaksjon, og høyere temperaturer fremskynde kjemiske reaksjoner. Dette er en av grunnene folk vokser planter i veksthus; drivhusene konvertere lys fra solen til varme og felle den inne i drivhuset, skape et varmere naturlige miljø for planter, som deretter photosynthesize raskere. Planter også photosynthesize raskere om sommeren enn om vinteren på grunn av varmere temperaturer.

Karbondioksid

Karbondioksid er en av de viktigste elementene i fotosyntesen vitenskapelige formelen. Det konverteres til oksygen under fotosyntese. Når nivået av karbondioksid er økt, oppstår hastigheten som fotosyntesen øker også opp til et punkt. Mer karbondioksid fører til raskere fotosyntese og mer oksygen produseres i kortere tid enn mindre karbondioksid.