Hva er januar bursdag blomsten?

August 29

Alle har en bursdag, og hver bursdag er en spesiell dag fortjener en spesiell gave. Hva kan være mer spesielle enn en gave som består av individuelle bursdag blomsten av denne måneden. For de med en bursdag i januar er fødsel blomsten av carnation eller the Snøklokke.

Carnations vitenskapelig navn

Det vitenskapelige navnet på carnation er Dianthus, som er Hentet fra to greske ord: «Dios», som refererer til Zevs, den øverste gresk Gud og hersker av Olympus og Anthos som betyr blomst. En bokstavelig oversettelse ville være "blomst gudenes" eller "himmelske blomst."

Carnation historie, legender

Nelliker ble brukt av grekerne og romerne kranser så vel som for medisinske formål og smakstilsetninger for øl og vin. Legendariske fortellinger av nelliker springing fra tårer av gråtende jomfru Maria som Jesus bar korset.

Språket av blomster

Språket av blomster ble utviklet under den viktorianske perioden, når etikette i høflig samfunnet forbød åpne samspillet mellom menn og kvinner. Kodet meldinger kan sendes i gaver av blomster, med den røde januar carnation som representerer kjærlighet, stolthet og beundring, en stripete carnation representerer avslag. Det er også forskning betydningen av de forskjellige fargene som gule nelliker viser skuffelse og motløshet.

Pleie av nelliker

Hvis du mottar nelliker bursdagen din, arrangere dem i en ren vase, fortrinnsvis med destillert eller flaskevann mens kjemikalier lagt til vann kan være skadelig for blomster. Trim bladverket som under vann og kutt stilkene i vinkel enn rett over. Kutt nelliker kan vare i opptil tre uker.

The Snøklokke

Ikke så godt kjent som carnation, er the Snøklokke også bursdag blomsten for januar. Denne lille hvite blomsten blomstrer i januar eller februar og vokser til ca 6 inches høy. Vitenskapelig navn Galanthus nivalus, har den en liten seks-petalled hode som henger elegant fra sin stamme som en bjelle. Medicinally, en av aktive ingredienser i en Snøklokke, galantamine, brukes i behandling av Alzheimer & rsquo; s sykdom.