Hva er farene ved mugg i hjemmet?

September 11

Hva er farene ved mugg i hjemmet?

Mold i et hjem kan forårsake en rekke helseproblemer for beboere og besøkende. Noen problemer, som nysing og rennende nese, kan virke mindre; men kan pågående symptomer tappe energi fra berørte personer. Mold kan også ha en mer alvorlig effekt på personer med astma eller et svekket immunsystem.

Allergi og Sinus problemer

Inhalering eller berøre mold kan forårsake en rekke allergi - og sinus-relaterte problemer. De inkluderer Nysing, røde øyne, hudutslett og rennende nese. For personer med begrenset sensitivitet å forme, kan gjentatt eksponering forverre følsomhetsnivået over tid-compounding symptomer. Eksponering for mold kan også forårsake en brennende følelse i en persons øyne, nese, hals og lungene. En annen alvorlig problem forbundet med mold er sinus infeksjoner.

Astma

Eksponering for mold kan utløse astma angrep i astmatiske personer med allergier å mold. Slike angrep kan være livstruende, avhengig av alvorlighetsgraden av en individuell astma og i hvilken grad den er under kontroll. For astmatiske personer uten mold allergi, eksponering for mold forårsake ikke et angrep, men det kan forverre personens astma.

Fordøyelsen og funksjonelle problemer

Mold kan forårsake hodepine i individer, spesielt på gjentatt eksponering. Mold kan også forårsake fordøyelsen og funksjonelle problemer, selv om de er mindre utbredt enn allergi-relaterte og pustende problemer. Slike problemstillinger inkluderer minne verdifall, irritabel tarm, matintoleranse og allergier, og selv humørsvingninger. Eksponering kan også føre en rekke hudsykdommer og infeksjoner, som gjærinfeksjoner.

Sjeldne sykdommer og infeksjoner

En uvanlig sykdom forbundet med mold eksponering er overfølsomhet pneumonitis, som ligner bakteriell lungebetennelse. Mold kan også fremme en rekke opportunistiske infeksjoner hos personer med svekket immunforsvar.