Hva er en tropisk Savanna plante?

June 10

Hva er en tropisk Savanna plante?

Tropiske savannen er en biome preget av en varme, tørre klima og mest gress-dekket terreng. Serengeti slettene i Afrika, ørkenen i western Australia og Everglades i det sørlige Florida er eksempler av tropiske savanna. På grunn av det harde miljøet, kan bare planter som har tilpasset lokale forhold overleve der. Vanlige kjennetegner disse plantene er dyp rotsystem, vannretensjon funksjoner og små blader.

Gress

Gress er den mest adskilt karakteristisk for tropiske savannen, dekker det meste av landarealet. De to vanligste gresset er elefant gress og bermudagrass. Elefant gress er innfødt til Afrika og kan vokse 10 fot høy eller mer. Det er vanligvis funnet nær innsjøer og elver der jord er rik på næringsstoffer. Dens kniver er tykk og dekket i fint hår, og farger fra gulaktig til lilla. Bermudagrass er også innfødt til Afrika og vokser på slettene og skoger. Den vokser nær bakken, spres ut og danner nye rotsystem. Det dype rotsystemet, noen ganger kommer 6 fot under overflaten, kan det vokser i tørre forhold av savannen.

Acacia

Flere typer acacia trær vokser i tropiske savannen. Senegal tannkjøtt acacia er en liten, Torn dekket treet som navnet stammer fra sap det oser på slutten av hver regntiden. Lokalbefolkningen samler denne sap, også kalt gum, og bruke den som medisin for å behandle flere mindre plager. Plystring thorn ligner på utseendet til Senegal tannkjøtt acacia. Den vokser på Serengeti slettene i Øst-Afrika. Flere arter av maur bor i treet og de bar små hull gjennom treets store torner. Vind gjennom hullene produserer en pipelyd, gitt treet navn.

Kangaroo Paw

Kangaroo paw er en biennalen plante innfødt til Vest-Australia. Anlegget grønne blomster, festet til en tykk, rød stilk, kan vokse opp til 10 inches lang. De blomstrer fra August til oktober når anlegget er i sitt naturlige miljø. Anlegget thrives i brent jord, perfekt for tørr, brushy savannen i Australia der ville branner er vanlig. Kangaroo paw er en av de vanligste tropiske savanna plantene i hager verden rundt.

Manketti treet

Manketti treet vokser langs den sørlige kanten av tropiske savannen i Afrika. Finnes på bakketopper og i jordsmonnet. Manketti treet er svært viktig å liv i afrikanske savannen spiselige mutter og frukten den produserer. Disse elementene spiller en viktig rolle i kosten til lokalbefolkningen. Mutteren produserer også en olje som er eksportert til flere land. Treet anses viktig å liv på savannen at Namibia erklærte det en beskyttet art i 1952.

Baobab treet

Baobab treet er en fantastisk anlegg som kan leve flere tusen år. Det er innfødt til både India og Afrika og funnet hovedsakelig nær ekvator. Treet er fortsatt uten blader for ni månedene i den tørre årstiden og lagrer vann i sin tykke bagasjerommet. Siden treets grener ligne en rotsystem, sier en arabisk legende at djevelen hentes treet og stakk den opp-ned i bakken da han hørte treet snakker misunnelig av andre plantene. Formålet var å lære hva som skjer når du ikke er fornøyd med det du har.