Hva er en raskt voksende Trellis vintreet?

November 29

Hva er en raskt voksende Trellis vintreet?

En raskt voksende vintreet er en som vokser hele høyden i en sesong hvis det er en årlig, eller en som vokser 5 fot eller mer i en sesong hvis det er en flerårig. Det er ingen fast regel for vekst, men hvis en vinranke er beskrevet som energisk, antar det vokser raskt.

Betraktninger

Vines klatre på tre måter: av tentakler, twining og klamrer seg. De klatre twining eller tentakler fungerer godt for trellises. Raskt voksende flerårig vinstokker trenger sterkere støtte enn et espalier gir. Trene dem på en solid arbor eller en kjede-link gjerde. Årlige vinstokker er lettere vekt fordi de ikke danner en trunk, slik at de er mer egnet for trellises. Flerårig vines, som løvfellende clematis, kan dyrkes på trellises fordi de er kuttet tilbake hvert år.

Kultur

Vinstokker trenger rik, godt drenert jord og ukentlige dypt vann for rask vekst. De fleste foretrekker solen. Knytte de unge skuddene på espalier med selvklebende bånd, hyssing eller polstret wire å trene dem. Årlig beskjæring holder vintreet blir for tykk. Hvis de ytre bladene og canes blokkerer sollys fra de indre, blir løvverk spredt. Mate vinstokker våren med gjødsel som har mange midt i sin NPK, som 4-7-5.

Raskt voksende årlig Vines

Delen tekst 3

For å raskt dekke et espalier, plante noen av vinrankene i slekten Ipomoea, som inkluderer morgensol, cypress vintreet og månen blomst. Scarlet runner bønner rykke opp et espalier i uker når været varmes, nå 30 fot og bærer lange pods av spiselige, rød-flekkete bønner.

Raskt voksende flerårig Vines

Hall kaprifolium (Lonicera japonica 'Halliana') vokser raskt til 30 fot, som eviggrønn Clematis armandii. Crimson glory vintreet (Vitis coignetiae), en dekorativ drue som ikke frukt, når 80 fot lett når etablert. Kiwi vinranker vokser 20 fot i året og trenger en sterk støtte. Hardfør kiwi, som har glatt-skinned frukt, er mer kald tolerant enn fuzzy kiwi. Andre tøylesløs dyrkere inkluderer trompet vine (Campsis radicans) og wisteria. For skygge, kan du prøve Dutchman's pipe, Virginia creeper eller Akebia.