Hva er biblioteket Housekeeping?

May 25

Hva er biblioteket Housekeeping?

Biblioteket housekeeping er avgjørende for å opprettholde og bevare samlingen, enten de er sjeldne dokumenter eller nye bøker. Papir aldre naturlig over tid, men støv, fett og insekter spise bort på materialer, ødelegge deler av samlingen over tid. Opprettholde et rent miljø i biblioteket er bra for beskyttere så vel som for samlingen. Overflødig støv, insekt aktivitet og mold forverre luftbårne allergier. I biblioteket housekeeping er både forebygging og vedlikehold - det er like viktig å holde forurensende stoffer ut av området der bøker er holdt som det er å holde tritt med den støvsuging.

Ingen mat eller drikke

De fleste biblioteker har tegn forbyr forbruket av mat og drikke, og røyking. Dette er ikke tilfeldig. Væsker dribbled på sidene av bøker og magasiner opprette permanent fordreining. Smuler i bøker og på bord og gulv tiltrekke insekter og gnagere. Insekter legge egg og feed på papiret. Nikotin og tjære fra sigarettrøyk kommer til hvile på bøker, magasiner og møbler, samt biblioteket personalet og andre beskyttere; Det er heller ikke lett å fjerne lukt som følger med den.

Luftsirkulasjon

Ikke alle biblioteker har nytte av sentral aircondition. Hvis det er nødvendig å ha Vinduer åpne, bør de være utstyrt med fine insekt screening. Det er viktig at ingenting får i men luft. Disse skjermene kan også redusere mengden av støv som kan komme gjennom vinduet. Fjerne skjermer vakuum og vaske dem regelmessig. Hvis det er et klimaanlegg, rengjør eller bytt filtrene regelmessig. En air condition-systemet gir den beste formen for kontroll mot partikler som støv.

Rengjøring av gulv og møbler

Rengjør biblioteket regelmessig. En rengjøring tidsplan må settes opp og fulgt. Fuktig mopp flis og linoleum gulv hvert døgn og tomrom daglig. Fuktig mopping i stedet for våt mopping holder fuktighet fra økende i lukkede områder og små rom. Fuktig mopping holder vann fra blir sprutet på bøker om lavere hyllene. Benkeplater, tabeller og unupholstered stoler tørkes ren av fett, skitt og støv daglig også. Stoppede møbler bør også vacuumed regelmessig. Vakuum vedlegg kan også brukes til vakuum bokhyller

Rengjøring bøker

I de fleste biblioteker er fjerner alle bøkene fra hyllene slik at de kan rengjøres ikke gjennomførbart. Hvis det kan gjøres, begynne med å fjerne bøker fra sokkelen og plassere dem på en hyller vogn. Begynne med øverste hylle og arbeid ned. Rengjør hver bok begynnelsen på toppen, børsting fra ryggraden og tørk resten av boken. Holde bøker lukket for å unngå å få støv mellom sidene. Arbeide fra topp til bunn, en sokkel samtidig, og deretter returnere bøker på sokkelen i rekkefølge før du flytter til neste sokkelen.