Hva blomster til anlegg i en stor hevet seng lav vedlikehold

May 12

Hva blomster til anlegg i en stor hevet seng lav vedlikehold

Hevet bed blomst hagearbeid er et utmerket alternativ til i bakken planting der jord er steinete eller dårlig. Planlegger hagen om vinteren, så handlevogn i nok hage soil tidlig på våren til å opprette en nivå seng minst 12 til 15 inches dyp. Grensen det med steiner, murstein eller jernbane bånd å holde sengen på plass og holde den fra å vaske bort. Gi jord en uke eller så for å avgjøre før du plante en blanding av årlig og flerårige blomster.

Høye stauder

Plante høy stauder hevet sengen for en lite vedlikehold forsyning av farge og lys skygge for andre planter. Etter den opprinnelige investeringen, vil blomstene betale for seg selv ved kommer tilbake år etter år. Lite vedlikehold, høy stauder som rudbeckia, svart-eyed Susan, hollyhock, iris, gayfeather, glødende poker, lupine og loosestrife gjøre vakre, høy bakgrunner for mindre plantings og vil publikum i rommet med blomster av alle farger fra våren gjennom sensommeren. Mange av disse artene vil vokse til en høyde på mer enn 3 fot, med lik spredning.

Høye ettårige

Gi rom for planting høye ettårige når alle trusselen om frost er forbi. I mange områder, kan dette være så sent som den siste uken i mai. Plante solsikker fra frø i mai for ruvende stilker av blomster opptil 12 fot høy i August. Fyll bare flekker med klumper av kosmos som topp ut på 4 feet med daisy-formet blomster i magenta, rosa og hvitt. Zinnias og georginer også komme i høyere varianter i et bredt spekter av farger, trenger lite omsorg enn vanning og deadheading for å fremme fortsatt blomstrende.

Liten stauder

Plante mindre stauder foran høyere blomster til direkte øyet ned samtidig interesse og utvalg. Havet lavendel har en gruppe vekst vane med utallige liten blomster om sommeren. Dianthus, være knyttet til carnation familien, kryper i haugene langs bakken. Snikende flox har samme mounding vane, med lavendel-blå blomster i sen ukene av våren. Scabiosa også klemmer bakken med lilla, putefortegning-lignende blomster i midtsommer. Malteserkors med sin scarlet blooms kan trenes opp på en innsats eller venstre krype og floke seg gjennom andre plantings.

Liten ettårige

Plante lite ettårige å fylle ut bare flekker med lyse farger eller oppdatere områder der stauder har bleknet for året. Impatiens kommer i hver farge og trenger ikke men vann og delvis skygge til blomstrer hele sommeren. Petunias, snapdragons, marigolds, pledd blomst og lobelia ta ekstra farge med lite omsorg for annet enn deadheading. Coleus fyller ut vaktliste med iøynefallende blomster og fargerike, spraglete blader. Alle disse små ettårige vil fortsette blomstrende før den første frosten høsten.