Hva årsaker taket kondens?

September 17

Temperaturforskjell mellom den oppvarmede luften i huset og kalde vinteren luften utenfor huset kan forårsake kondensering i taket og loft. Uriktig isolasjon og andre faktorer bidrar til kondens problemet og må tas for å opprette en permanent løsning. Kondens skaper flere problemer for boliger i kaldt klima, og hvis det går ubemerket eller ubehandlet kan føre til kostbare reparasjoner.

Kondens

Varm luft kan holde mer fuktighet enn kald luft, og den varme luften inne en hjem vanligvis suger opp fuktighet på mange måter. Hvis din loftet eller tak ikke er ordentlig isolert, blør den varme luften opp i kaldere plass, der den kjøler og er ikke lenger kan inneholde alle fuktighet det samles inn. Fuktigheten kan deretter samle inn loftet. I tillegg de varme luften varmer opp på loftet og kan forårsake snø og is på taket, til og renne ned taket, hvor det refreezes underveis kaldere områder av taket, danner en Isdammen. Is dammer kan overtrykke vann, som deretter sikkerhetskopierer inn i hjemmet, forårsaker lekkasje i taket og råtnende treverk.

Underskriver av kondens problemer

Is dammer er en av de store tegnene kondens problem og kan sees ved å søke etter en masse isen henger fra taket av ditt hjem. Kondens selv kan også forårsake tre i loft å begynne råtnende eller molding. Hvis du finner mold eller råtnende treverk på loftet, kan det indikere et kondens problem.

Hva ikke å gjøre

Årsaken til kondens er bevegelsen av varm luft opp på kalde loftet, kan du løse problemet ved å bli kvitt isen eller vann. Den vil fortsette å bygge inntil de underliggende problemene er løst. Prøver å chip unna på en Isdammen kan føre til skade på helvetesild. Ovner på loftet er heller ikke en god idé fordi de presentere en farlig brannfare og bare øke smelting av snø på taket. Bruke salt for å smelte isen på taket kan skade taket og omkringliggende strukturer som takrenner og nedløpsrør.

Kondens løsninger

Måten å håndtere kondens og is dammer er å først kontrollere loftet er godt isolert og ventilerte. Isolasjonen vil redusere mengden varme som unnslipper på loftet og tilstrekkelig ventilasjon vil tillate varmere, fuktighet rentebærende luften å flykte uten kondens. Bruker en avfukteren for å kontrollere fuktighet i husstanden kan også hjelpe.