Hva årsaker overstrøm i en vekselstrømsmotor?

March 5

Hva årsaker overstrøm i en vekselstrømsmotor?

Overstrøm er en tilstand i elektronikk når for mye gjeldende kjører gjennom en elektrisk krets. Dette problemet er relativt vanlig i feltet elektroteknikk. Beskyttelse mot overstrøm er en av de essensielle elementene i en riktig installasjon. Problemet har mange symptomer og kan føre til permanent skade på motor eller elektrisk enhet. Noen av symptomene på overstrøm i en motor er shorts, blåst sikringer og utilsiktede slås på og av motoren.

Feil

Feil er en generell term som beskriver noen form for feil i det elektriske ledningsnett i motoren. Feil kan oppstå skade eller feilaktig installasjon av en enhet. I de fleste feil ført kan elektrisk ladning over en rute som ikke er ment å bære en strøm. Dette kan være noen overflødig stykke metall eller noen del av maskinen som kan bære en gjeldende. Dette fører flyten av gjeldende å stige, opprette overstrøm.

Miswiring

Miswiring kan forårsake overstrøm i motorer. Hvis ledningene er feil på en motor, kan det føre til shorts og andre problemer. Shorts kan forårsake brann og hvis igjen uten tilsyn, vil ødelegge motoren. Dette kan unngås ved å sjekke schematics av motorer for å sikre at ledningene er riktig og undersøke hver ledning individuelt for å sikre at det er ingen fraying.

Fase-til-fase isolasjon

Hvis fase-til-fase isolasjonen brytes ned, kan dette forårsake overstrøm. Denne isolasjonen er ment å hindre at gjeldende finne en krets i et utilsiktet sted. Det er i hovedsak pakket rundt en wire å hindre sin gjennomføre til et annet objekt eller stykke motoren. Fase-til-fase isolasjon skal ikke svare på elektrisk kostnader, så hvis isolasjonen begynner å skrelle fra en wire eller et stykke metall, elektrisk ladning kan gjennomføres gjennom et område det ikke er ment å gå gjennom. Dette kan føre til jording feil.

IGBT

IGBT er også kjent som et "isolert gate bipolare transistoren" og er en halvleder strømforsyning som har tre terminaler. IGBT styrer bytting av og på av elektriske enheter. I de fleste elektriske enheter dytter en transistor i IGBT gjeldende ut å tvinge den inn i positiv spenning. En andre transistor trekker ned. "Skyte gjennom" er resultatet av begge disse enhetene kjører samtidig.

Feil kretsbrytere eller sikringer

De fleste elektriske enheter med komplekse ledninger har kretsbrytere og sikringer. Dette er ment å beskytte enhetene mot overstrøm. Kretsbrytere og sikringer opptrer egentlig som gatekeepere, slik at riktig mengde spenning å passere over gjeldende. Vanligvis må kjøpes effektbrytere for å matche motoren eller enheten du ønsker for å regulere men sikringer er nesten universelle, slik at sikringer kan plasseres på enhver enhet. Hvis en av disse forebyggende enhetene brytes ned, kan overstrøm bli et problem.