Hva årsaker ananas planter å gulne?

May 7

Hva årsaker ananas planter å gulne?

Ananas er native til sørlige Brasil og Paraguay. De er en urteaktig flerårig av sub tropiske til tropiske habitat. Ananas begynte å dyrkes kommersielt 1720 i veksthus. Frukten er stand-ut. En stikkende leaved store frukter med spiny ender, innsiden er en saftig gul til golden søt frukt. Det kan vokse 12 inches høy og veier opptil 10 pounds. Ananas bør vokst i godt drenert jord på et varmt sted med sjenerøs, nitrogen-rik gjødsling hver tre-fire måneder, mens frukt er økende. Det er flere sykdommer og mangler som kan forårsake en ananas plantens blad til gult.

Sink-mangel

Crookneck skyldes sink mangel. Det er preget av deformert hjertet bladene som blir voksaktig og sprø. Bladene også slå en yellow-ish lysegrønn. Gule flekker kan danne på blader og bli små blemmer. Blemmer blitt grayish eller brun og senket. Frukt vokser faktisk side måter i en nesten utsatt posisjon. Behandling er en 1 prosent løsning av sinksulfat. Omsorg bør tas med programmet nivåer som overdreven behandling kan forårsake friske blader å dø på tips og eldre bladene å gulne.

Gult merke Virus

Gult merke Virus overføres av TRIPS-tabacii. Denne pest er løk thrip og generelt plager planter i hvitløk - hvitløk og løk - familien. Det fører striations og gule striper på bladene av ananas. Behandling er å kontrollere Trips. En god insecticidal såpe brukes hver par dager bør gi tilstrekkelig kontroll. Behandle i nærheten planter også, siden insekter reiser.

Transplantasjon sjokk

Ananas må være transplantert årlig for å holde jord rene og gir anlegget rommet å vokse. Men er rotsystem grunt og lett skadet. Transplantasjon sjokk kan føre til gulfarging og døende blader og angir anlegget er stresset. Det går vanligvis bort etter tapet av noen blader, men bruk av vitamin B-12 eller transplantasjon gjødsel hjelper normalisere anlegget tilstand og bremser blad tap.

Gjødsel brenne

Ananas trenger regelmessig gjødsling med en nitrogen-rik formel. En sakte-release formel er best så næringsstoffer ikke overvelde anlegget evner å forbrenne dem. For mye av et næringsstoff kan føre gjødsel «burn», som kan påvirke ikke bare bladene men også røtter og andre plante systemer. En langsom løslate hver tredje måned eller en væske godt fortynnet i vann på hver vanning holder anlegget sunt, men begrense tilførsel av potensielt giftig mineraler.

Fuktighet og Temerature

Fuktigheten må være høy for ananas planter å trives. En luftfukter i rommet hvor anlegget er holdt vil holde planter bladene fuktig og unngå tørr gule tipsene som skjer. Gulfarging av bladene kan også skje hvis en plante er for kaldt. Hold den unna trekkfulle Vinduer og vedlikeholde en temperatur på rundt 70 F.