Hva anlegget kommer Safran fra?

August 29

Hva anlegget kommer Safran fra?

Kokker har verdsatt Safran både et krydder og fargelegger agent i århundrer. De fine tilnærmingene av saffron formidle en gylden farge og en subtil smaken til supper, risretter og drikkevarer. Saffron har også prisen som en urtemedisin. Safran er en av de dyrere krydder tilgjengelig.

Kilde Saffron

Saffron kommer fra anlegget Crocus sativus, første dyrket Egypt og Lilleasia. I dag er de fleste Safran fra Spania, Hellas, Kina, Frankrike, India og Tyrkia. Crocus sativus gjelder bare fjernt innenlandske crocus dyrket som en dekorativ blomst. Krydder selv er tørket stigmas av crocus sativus blomster. Stigmas fra ca 70.000 til 75.000 blomster gjør 1 pund Safran.

Dyrking

Sytti prosent av Safran vokst kommersielt kommer fra Spania. Våren plante bønder lille pære-lignende corms i kalkstein jord. De flerårige plantene vil gi tre til fem år før de skal deles. Delt planter vil fortsette å produsere. Crocus sativa blomstrer i høst. Bønder høste blomstene, fjerne stigmas og tørkes. Arbeidskrevende arbeidet utgjør mye av saffron's høy pris.

Bruker

Et par hårstrå saffron i paella eller bouilliabase produserer en myk gull farge og litt bitter smak. Saffron gir også en gul-orange farge pasta, smør og ost. Gamle grekerne brukte saffron i parfymer og greske leger ansatt saffron te å behandle alt fra hodepine til uønsket graviditet.

Erstatter

På grunn av de høye kostnadene ved Safran, gurkemeie ofte tar sin plass som en mat fargestoff eller blandes med Safran som en utbygget. Kunstig fargene kan også brukes. Noen ganger er stigmas fra safflower--som er kjent som American Safran, men er ikke relatert til the real thing, blandet med ekte Safran.