Høyden på Hollyhock blomster

August 30

Høyden på Hollyhock blomster

Flykte til hagen og drømmen av yesteryear omgitt av hollyhocks, monumental blomsten av fortiden. Farge og størrelse valg florerer for denne arvestykke blomstre. Hollyhocks er biennials som normalt er plantet på sensommeren for blomst året. Disse gammeldags prøver selv frø, skape senger som produserer hollyhocks hvert år uten nyplanting. Som en bonus tiltrekke hollyhock's prangende blomster sommerfugler og hummingbirds til hagen.

Dverg varianter

Den Queeny lilla hollyhock, en 2004 All-American valget premien vinner, har dobbel-blomster, tranebær-farget blomster. Denne dverg utvalg blomster ca 12 uker etter frø er sådd i tidlig på våren, og når høyder av 2 til 3 feet plantet i full sol. Alcea rosea "Majorette Mix" er en annen dverg utvalg hollyhock med blomster varierer i farge fra hvit til rød til rosa til gult. Enten dverg utvalg er lett dyrkes i US Department of Agriculture soner 3-9.

Standard varianter

Standard utvalg hollyhocks strekker seg fra 5 til 8 føtter. Blomstene kommer i enkle, halv-dobbel og doble varianter. En av de mest populære arvestykke single-blomst Sorter, Nigra, vokser i USDA soner 2-9, når høyder av 5 og 8 feet og har en dyp rødbrun farge. Sjekk ut indiske våren for en hollyhock som varierer i farge fra hvit til steg, har enkelt eller semi doble blomster, er hardføre USDA sonen 2 og når en høyde på 7 feet. For dramatiske blomster, kan ikke du gå forbi Chater's Double hollyhock. Blomster fra denne dobbel blomst variasjonen er så stort at de ligner en cheerleader's pongpong. Dette anlegget er hardføre fra USDA soner 3 til 11, og når en høyde på 6 fot. Prøv planting en av de dverg variantene foran vanlige for en trapp trinn effekt.

Økende krav

Hollyhocks foretrekker full sol og blomstrer fra forsommeren til frost. Vokse i gjennomsnittlig, godt drenert jord som ikke blir våt i vintermånedene. Siden hollyhocks frø selv, de gi statsborgerskap Vel, gradvis spre seg år etter år. Deadhead tilbrakte blomstrer å oppmuntre fortsatt blomstrende. Hvis du bruker hollyhocks som frittstående bakgrunn planter, må du sates dem hvis vindfulle forhold vedvarer i ditt område. Du kan knipe tilbake den største stammen våren å oppmuntre en bushier, kortere plante mindre utsatt for vind skade.

Bruker

Hollyhocks fungerer godt som bakgrunn planter til hagen din. Deres høyde gir et samlingspunkt for hagen din. Bruk dem som en kamuflasje plante av voksende dem mot en hage skur, eller annen struktur du vil skjule delvis. Hollyhocks plantet langs gjerdet rad opprette en storybook innramming i en tradisjonell hage.

Sykdom

Rust og leaf spot vises regelmessig på hollyhocks. Japansk biller og spider mites invadere høye stammer også. Vanligvis angripe disse sykdommer bladene, forlate blomster for bruk av pollinerende insekter og fugler. Siden kontrolltiltak variere etter område, kan du kontakte din lokale extension agent for informasjon om hvordan å fjerne disse invasiv sopp og skadedyr.