Gul gulrot varianter

June 28

Når man tenker gulrøtter, er orange sikkert fargen som springer til sinnet. Men disse grønnsaker er også tilgjengelig i et spekter av farger, inkludert rød, lilla, hvit og gul. Gul varianter, som det er flere, stamme skjemaet Eurasia. Og ifølge plante oppdretter og genetiker Philipp Simon, de inneholder xanthophylls, pigmenter ligner betakaroten, som fremmer friske øyne og kan hjelpe forhindre kreft.

Yellowstone

Kanskje er den mest kjente gule gulroten, Yellowstone en 8 - til 10-tommers gulrot med en spiss tupp, store topp og brede skuldre. De er bare litt mindre enn tradisjonelle oransje gulrøtter, og har en gjennomsnittlig tekstur. Ifølge University of California er de energisk og tilpasset til en rekke klima.

Lobbericher

Solgt som "Gule Lobbericher", disse gulrøtter vokse til rundt 10 inches og vise en gylden lysegul farge med en grønnaktig kjerne. De har en lett avrundede generelle formen med spisse tips og sterkt topper. Lobbericher gulrøtter har en gjennomsnittlig smak med mild sødme.

Jaune stumpe du Doubs

Denne franske varianten kan vokse 10 til 12 inches lang, og har en typisk pekt figur med sterkt topper. Jaune stumpe du Doubs gulrøtter har et mildt søte smak og gjennomsnittlig tekstur, og de viser en gul farge.

Lilla Dragon

En uvanlig variasjon være sikker, lilla Dragon synes å være rødaktig purpur på utsiden. Men peeling bort huden avslører en lys gul sentrum. Ca 8 inches lang, har disse gulrøtter koniske røtter og en søt smak.

Betraktninger

De fleste gulrøtter vokser best i fuktige, godt drenert jord med rikelig organisk innhold og sollys; gul gulrøtter er intet unntak. De kan dyrkes i en rekke forskjellige klimaer, men vanligvis billettpris bedre i kule eller overgangsreglene klima. Konsultere med en lokal ekspert eller besøke din state university's forlengelse nettsted for å velge varianter som egner seg godt til voksende i hagen din.