Grunne rot busker

June 9

Grunne rot busker

Busker som har grunne røtter inkluderer noen av de mest utbredte og attraktive busker, fra prangende, blomstrende planter å needled bartre. Busker med grunne røtter har fordeler og ulemper. Hjem gartnere må vurdere hvor busk vil bli plantet, og lys og vanning behov, før de bestemmer om en busk med grunne røtter er rett for seg.

Fordeler

Busker med grunne røtter har klar fordel av å være lett transplantert. Med ingen lang, dype taproot er det relativt lett å grave dem opp og flytte dem hvis behovet oppstår. I tillegg er grunt forankret busker lettere å spre. Rhododendron, kan for eksempel overføres med små stiklinger--ca 2 til 3 inches lang, skyldes det faktum at de har grunne røtter.

Ulemper

De største ulempen busker med shallow røttene ansikt er det faktum at de bare kan absorbere vann nær overflaten av jorden, som tørker ut mye raskere enn dyp jord. Derfor gjerne grunt forankret busker vil raskere i perioder med tørke enn planter som har en taproot. Dessuten har planter med grunne røtter en høyere sjanse for å utvikle rot råtne hvis plantet i områder som er utsatt for flom eller stående vann. De er også utsatt for unseasonal fryser. Til slutt, kan slike busker lider skade til sine røtter av hagearbeid verktøy eller andre planter som invaderer området.

Typer

Mange busker med grunne røtter er tunge bloomers. Rhododendron og asalea, hortensia alle har vakre klynger av blomster, og har grunne røtter. Boxwood, som er ønskelig for sine tett, eviggrønne blader, har også grunne røtter. Mahonia repens er en liten, tett evergreen busk med prangende fall farge og spres gjennom grunne røtter.

Betraktninger

Plante grunt forankret busker i områder av landskapet som er godt drenering. Grave et hull bare så dypt som rot-ballen eller enda litt grunnere, men få hole to ganger så bredt slik at røttene kan spre. Planting en grunne forankret busk altfor dypt kan sette dem i nød. Omgir din busk med et tykt lag mulch våren og høsten, som vil beskytte shallow røttene fra sen eller tidlig fryser.