Gjødsel for ananas planter

September 21

Gjødsel for ananas planter

De fleste planter svare lett rutinemessig anvendelser av gjødsel; men krever ikke alle planter samme mengde næring. Noen som flerårige blomster, er befruktet hver vår. Andre, gjøre som urter og urter, best med ingen gjødsel hele. Ananas anlegget er en tung mater. Som sådan, det krever befruktning annenhver måned fra tidlig vår gjennom sen høst.

Kompost

Erstatte en fjerdedel av jord med eldre kompost før planting ananas. Kompost laget av forfalt anlegg og animalsk avfall, og legger både næringsstoffer og organisk materiale i jord, forbedre kvaliteten, strukturen og drenering. Bruke et nytt 2-tommers lag på bunnen av anlegget hver vår.

Kommersielle gjødsel

Kommersielle gjødsel er merket med tre tall. for eksempel 10-12-8. Det første tallet representerer mengden av nitrogen i miksen, andre står for fosfor, og tredje representerer kalium. Ananas planter gjør best med balansert 10-10-10 gjødsel. En gang annenhver måned, dryss 2 ss granulater rundt foten av plante- og vann grundig. Vannet vil oppløse gjødsel og bære forbindelser til røttene av anlegget.

Hjemmelaget gjødsel

De som heller vil unngå syntetiske planteføde kan bruke husholdningsavfall for å gjødsle sine fabrikker. Banan skreller tilbyr gartnere en lett tilgjengelig kilde til kalium. For å bruke en gammel skallet, bare skjære den i 1-tommers biter og begrave bitene nær bunnen av ananas. Å sammenlegge nitrogen og øke surheten av det omkringliggende jorden, dryss gamle kaffegrut rundt røttene av anlegget en gang i måneden.

Blad farge

Av en moden ananas plante er en naturlig indikator for helse. En frisk ananas vil bære en overflod av blanke, mørkegrønne blader. Når planter har behov nitrogen eller andre næringsstoffer, bli bladverket en usunn skyggen av blek gul. Skal dette forekommer, arbeid 1 kopp bloodmeal inn i overflaten av jord. Laget av tørket blod fra dyr, vil ett program øke nitrogen nivåene i opptil tre måneder.