Forskjellen i aske & or

August 17

Forskjellen i aske & or

Forskjeller florerer mellom aske og alders, med alders ofte blir shrubby i naturen og aske trærne blir større som regel. Or trær tilhører bjørk familien, mens ASK er familiemedlemmer oliven. Begge typer er ikke at vanskelig å gjenkjenne som enten Ask eller en Oldertreet, men de er vanskelig å skille fra andre i sin egen slekt.

Geografi

De fleste av de innfødte alders i Nord-Amerika vokse på vestkysten eller i Pacific Northwest, inkludert arter som Sitka or, hvit or og thinleaf or. Alders som flekket alder finnes store deler av Canada og i nordøst, mens nøttebrune or er et tre- eller store busk med de østlige delstatene. Mange alders brukes i landskapsarbeid er introdusert art, som black or. Ask har representant arter i nesten hvert hjørne av USA, med aske som hvit aske og grønn aske har store distribusjoner over mye av det østlige USA. Mer lokaliserte Ask inkluderer typer som Texas aske i Texas, Oklahoma og singleleaf aske av Southwest.

Blomster og frukt

Alders har mannlige og kvinnelige blomster på samme treet, en egenskap av bjørk familien. Mannlige blomstene er hengende og dusk-like, kalt catkins. Kvinnelige blomster ser mer ut som en kjegle og utvikle små frukter kalt nutlets. Asken har mannlige og kvinnelige blomster på separate trær. Disse blomstene har vanligvis ingen petals, skriver C. Frank Brockman i "trær of North America" og kvinnelige trærne gi frø kjent som samaras i klynger. Samaras, som kan være rotete, ligne miniatyr årer. Landscapers velge noen ganger mannlige Ask for plante for å unngå rotet forbundet med den kvinnelige prøver.

Blader

Alders har enkle blader med fremtredende vener og tenner langs kantene. De er vanligvis avlange, ovale eller elliptisk. Bladene av aske er sammensatte bladene, med en sentral stamme som flere brosjyrer knytte for å komponere en enkelt blad. Antall, størrelse og form av løpesedler er avhengig av arten av lavendler. For eksempel har hvit aske mellom fem og ni brosjyrer på en sentral stilk som kan være opptil 15 inches, med hver brosjyrer mellom 2 og 6 inches i lengde. Aske blader kan legge betydelig farge til et fall landskap, i motsetning til alders.

Bruker

Mange alders shrubby natur gjør dem riktig valg å fylle i områder hvor noen andre trær vokser. Black or gjør godt i både tørre områder eller lav, fuktige områder. Italiensk or har som en windbreak, bemerker Missouri botaniske hagen. Asken fungerer som plenen trær, gaten trær eller skyggen trærne. Noen av de større arten, inkludert hvit aske, er passende prøver for store landskap, som studiesteder eller parker, ifølge Universitetet i Connecticut Plant Database.