Fjerne fliseli med elektroverktøy

October 25

Fjerne fliseli med elektroverktøy

Fliseli er ment å vare en levetid; Det stikker sta subfloor overflater, motstå fjerning og hindre installasjon av nye belegg. Morter og mastik er de vanligste typene fliseli. Mastik er et syntetisk, lim-lignende lim mørtel består hovedsakelig sement og sand. Byggere bruker flere typer håndholdte og gå-bak elektroverktøy for å fjerne fliser lim. Hvis du lære om lim-fjerning teknikker og verktøy, kan du velge den riktige metoden for prosjektet.

Stripping forbindelser

Stripping forbindelser er tilgjengelig for flis mastik. Som malingstynnere og maling strippere er mastik stripping forbindelser generelt væsker eller gels som pels og myke gamle fliseli. Nedtoningen gamle mastik før skraping sterkt reduserer tiden og innsatsen som kreves for å fullføre storskalaprosjekt. Mørtel fjerning forbindelser finnes, men er dyrere og mindre lett tilgjengelig enn mastik stripping forbindelser. Mørtel fjerning forbindelser bløtgjøre vanligvis mørtel av kjemisk reagerer med og oppløsning mørtelens sement.

Gå-bak gulvet Stripper

Gå-bak gulvet strippere eller "skrapere" består av en kubisk, hjul-montert kropp festet til en midje høy håndtak. Kroppen inneholder en motor, som makter rotasjon av skarpe skraper blad. Bladene stikker ut fra bunnen av kroppen. Bladene kontinuerlig skrape og scoop mørtel som maskinen krysser en etasje. Vanligvis drevet av en forbrenningsmotor, fjerne gå-bak gulvet strippere raskt tykk, sta lag av fliseli. Selv om de er dyrt å kjøpe, er gå-bak gulvet strippere tilgjengelige for leie på oppussing butikker og leie av utstyr verft.

Vinkelslipere

Som håndholdte rundskriv sager er vinkelslipere bærbare verktøy som spinner runde blader. I motsetning til rundskriv sager er vinkelslipere bladene vinkelrett i forhold til verktøyets kroppen. Dette bladet plassering gir verktøyet operatøren å trykke bladet ansiktet flush mot gulv og vegg overflater. Vinkelslipere godta gulvet skraping vedlegg og slipende sliping plater. Etasje skraping vedlegg konvertere verktøyets roterende bevegelse til en rygg-og-frem handling som kjører en skarpe skraper blad over fliseli. Diamantbelagt sliping plater knytte direkte til en fleks standard arbor og er egnet for å fjerne både mastik og mørtel.

Håndholdt roterende verktøy

Håndholdt roterende verktøy passer i håndflaten av hånden. Ene enden av en håndholdt roterende verktøy spinner raskt, ligner på en makt drill. Håndholdt roterende verktøy aksepterer en rekke boring, kutte, slipe og sliping vedlegg. Diamantbelagt sliping plater er tilgjengelig for tøffe stripping jobber, for eksempel fjerne mørtel eller mastik. Slipeverktøy overstiger sjelden et par inches i diameter. Grunn av sin størrelse er de uegnet for store prosjekter, men ideelt for lim fjerning i trange steder, for eksempel hjørner og rommet kanter.

Asbest

I eldre boliger inneholder flis mastik og vinyl gulvfliser ofte asbest. Asbest er mest vanlig i boliger bygget før 1970. Men hvis du har mistanke at ditt gulv eller limet inneholder asbest, bør du ikke forsøke å fjerne gulv eller skrape limet. Asbest er mest skadelig når den er luftbårne, så du bør la gulvet intakt til du får en profesjonell vurdering av prosjektets sikkerhet.