Feilsøking enfase elektriske motorer

August 3

Ekorn bur

Mest fase motorer bruker en roterende armatur kalt ekorn bur. Slike armaturer knyttes til motorakselen. Motorakselen utfører arbeidet til enheten som den er tilknyttet. En ekorn bur rotor består av elektrisk tilkoblede kobber barer. Den reagerer på feltet roterende magnetisme som produseres av enfase motorens elektriske viklingene. Som vekselstrøm inn motorens viklinger, produseres et magnetfelt. Magnetismen dreier rundt midten av motorakselen. Siden viklingene er fast og rotoren er gratis å flytte, viser akselen i henhold til det magnetiske feltet. Det er vanligvis bare en del av elektrisk kraft som angir enfase motoren: fast stator eller ytre motoren viklingene.

Kobber ledninger

Mange vind av en kobbertråd utgjør samlet spoler av wire i en fase motor. Elektrisk kraft må være gjennomført gjennom disse viklinger i en kontinuerlig bane. Hvis banen er brutt, kan ikke makt flyte fra den varme siden til nøytrale eller jordede, banen til den elektriske kretsen. Alle fase motorer fôres med to ledninger. En wire bærer hot-side, 120-volts vekselstrøm (VAC) og den andre ledningen bærer makt tilbake til nøytrale banen. Hvis denne banen avbrytes, kjøres motoren ikke. En enkel test med en ohmmeter kan kontrollere om banen er fullført for den elektriske kretsen. Strømmen må slås av motoren og viktigste tilkoblinger for makt utsatt. Slå på ohmmeter på og kontroller at bryteren er i "ohm" posisjon. Sonder fra måleren er rørt til motorene koblet til strømmen terminal. Måleren bør lese en sammenhengende sti fra begge ender av den elektriske forbindelser. Hvis måleren viser en "åpne" eller "uendelig ohm" og en ledning kan deles i motoren.

Støyende

Hvis motoren går, men er overoppheting eller gjør en growling støy, er det mulig at du må erstatte lagrene som støtter freewheeling rotoren. Fjerne lang skruene fra slutten klokkene av motoren, så trekke armatur ut. Lagrene vil bare "slå" av slutten bjelle. Erstatte dem med lagrene av samme type. Noen eldre modell fase motorer kan bruke messing Babbitt lagrene i stedet for roller eller ball kulelager. Disse delene av oljevåt messing vil vare i lang tid hvis riktig smøring. Når de begynner å bære, skjønt, de også må være slått ut av slutten bell og erstattes. Sørg for grundig inspisere motorakselen for tegn på slitasje, som angis av en ujevn eller slitt akselen. Hvis dette er tilfelle, kan det være rimeligere å finne en erstatning motor enn en annen rotoren eller et annet anker.