Fargene på elektriske ledninger i et hus

September 5

Fargene på elektriske ledninger i et hus

Håndtere dine egne elektriske reparasjoner i hjemmet sparer du penger fra å ansette en elektriker, men du må være forsiktig når ledninger for å unngå skade, brann eller død. Elektriske ledninger er fargekodet slik at du vet hvilke ledninger er de farligste og for å identifisere hvilken du vil bruke for aktiviteten.

Svart

Svarte ledninger brukes til å angi varme. De vanligvis går direkte til en stikkontakt for å mate den elektrisitet. Svarte ledninger bør aldri brukes som en nøytral eller jordet tilkobling.

Rød

Rød ledninger er lik svart ledninger og angi varme. I en 220-volts installasjon er andre varme wire vanligvis rød. Det er også brukt som en etappe koble varer som takvifter eller wire røykvarslere.

Blå og gul

Blå og gul ledninger er også varme. Blå ledningene er den tredje eller fjerde ledningen i en bryter. En gul ledning fungerer også som et bein for lys, takvifter og brytere.

Grønn og kobber

Grønn og kobber ledninger bare brukes for jording. En grønn og kobber wire være alltid koblet til en enhet eller en koblingsboks og ikke til noe annet.

Hvitt og grått

En hvit eller grå wire angir en nøytral ledning tilkobling som angitt av det amerikanske National Electrical Code.