Fakta om Strangler fikentreet

May 5

Strangler fiken - også kjent som golden fiken - er en type tre som ofte finnes i tropiske områder. Det er en del av mulberry familien, som har høye, blomstrende planter.

Utvikling

Strangler fiken første vokse på grenene av et annet treet som en kål Palme. Frøene er avsatt på andre treet gjennom dyr avføring. Trærne lang røttene, strekke rundt verten treet, ta andre treets sollys og drepe den. Etter det andre treet dør, ta fremmed fiken sin plass.

Røtter

Røttene til strangler fiken strekker seg fra bransjer, som avle nedover. Røttene til slutt vokse i jorden, og utvikle seg til grener.

Utseende

Trærne kan vokse til 50 til 60 fot i høyden og 2 og 4 fot i diameter. Universitetet i Florida Department of skogressurser og bevaring fastslår trærne har grå bark og spisse-tip blader med en gulaktig-grønn farge.

Bruker

Fremmed fiken har en hul stamme i hvilket dyr som flaggermus, aper, gnagere og fugler kan leve. De tilbyr også gul og lilla frukt til disse og andre dyr.

Pollinering

Veps er ofte ansvarlig for pollinerende blomster av strangler fiken. De pollinering noen blomster mens legger egg i andre blomster.

Betydning

Strangler fiken anses hellig for mange hinduer fordi de tror Buddha en gang satt under strangler fiken å meditere. Ficus religiosa er en type strangler fig i India som regnes som hellig.