Fakta om mango i Texas

October 1

Fakta om mango i Texas

Siden Texas er slik en stor stat, varierer sin klima og voksende soner. I Nord Texas, kan temperaturen falle til -10 Fahrenheit, mens i Sør Texas det sjelden blir under 25-30 grader Fahrenheit. Jordsmonn varierer også. Mango og andre subtropiske planter krever gunstige grunnforhold, som er en viktig faktor i suksessen av mangotrær.

Historie

Folk har blitt prøver å vokse mango i Texas i flere tiår. Mange mangotrær og også en liten frukthage ble opprettet Rio Grande dalen av 1980. I 1980 fryser en rekke skadet eksisterende mangotrær. Mango oppstod i India, som fossile poster angir, og har blitt dyrket i Asia i mer enn 4000 år. Økt handel resulterte i mango blir transportert og dyrket i Sør-Amerika, Afrika og Filippinene.

Beliggenhet

Mango er svært følsom for kulde, siden de ikke har en sovende periode for å gjøre dem kalde-hardføre. Blomstring og fruiting påvirkes på 40 grader Fahrenheit og under, og treet selv er skadet på 30 grader Fahrenheit. De varmeste områdene i Texas, som i den ekstreme sørlige delen av Rio Grande Valley, se temperaturer i dette området under en vanlig vinter. Mangotrær har blitt dyrket her, men suksessen er variabel.

Dyrke

Mango krever god drenering, men ikke spesielt om hva slags jord de er plantet i. De er følsom for salter, bor og plen plantevernmidler, men kan tolerere mindre flom. Siden klimaet i Texas er kaldere enn mango tåler i noen tilfeller, er det best å plassere mangotrær i et beskyttet område som mottar full sol, særlig om vinteren. Ifølge Julian W. Sauls, Texas A & M forlengelse horticulturist er dette innen åtte til 12 fot sørsiden av en bygning.

Problemer

Noen av problemene som mango dyrkere ser i flere tropiske områder påvirker ikke mangotrær så mye i Texas. Mango er mottakelige for pulveraktig mugg i områder med høy luftfuktighet og nedbør blomst samtidig, som påvirker anlegget muligheten til å angi frukt. Siden klimaet i Texas er tørrere enn mango opprinnelige habitat, dette er ikke et utbredt problem. Men er mango i Texas utsatt for anthracnose, en sopp som angriper alle deler av treet og skader blomster og frukt. Det kan kontrolleres med en soppdreper.