Et gitter eller en Arbor for voksende Kiwi?

December 19

Et gitter eller en Arbor for voksende Kiwi?

Med søt, grønn kjøtt og høye vitamin C-innhold gjør Kiwi en velsmakende og næringsrik godbit. Hvis du har plass i hagen, kan du vokse en kiwi anlegg i nesten alle klima. Fordi vinrankene ikke kan støtte seg, må du gi din kiwi planter med noen form for støtte. Flere systemer fungerer like godt. Hvilken funksjon du bruker, avhenger av din hage og design.

Gitter

Et espalier er et tre, plast eller metall struktur som gartnere settes i bakken i nærheten et gjerde eller veggen. Du kan også knytte espalier direkte til en fast struktur. Trellises egner seg best for kiwi planter som skal beskjæres for å holde dem mindre enn 8 feet høy. Espalier du må også kunne tåle vekten av modne kiwi anlegget. Trellises er gode alternativer for gartnere som ikke har nok plass til en arbor.

Arbor

En arbor ligger i gården som gir en arching rammeverk for planter å vokse opp hver side og møte i midten. Arbors gjør en fin fokuspunkt for hagen din og kan være så smale som en døråpning eller stor nok til å dekke en hele patio. Fordi de fleste kiwi arter vokser minst 15 fot høy, kan et arbor plantene å avle naturlig uten ekstra beskjæring. Men arbors trenger en rimelig mengde plass og kan være overveldende i en liten hage.

T-bøylen espalier

Mange utvidelse services anbefaler t-bøylen espalier for voksende kiwi. Disse systemene tillater Kiwi å vokse til deres full høyde, men i stedet for oppveksten plantene spredt over en rekke ledninger. Koble ledningene er 6-foot-tall T-formet konstruksjoner sett i bakken ved bestemte intervaller vekten av planter. T-bøylen trellises kan gjøre høsting kiwi noe enklere enn å høste fra en arbor, de krever mye plass og er ikke egnet for små eller mellomstore hager.

Ingen støtte

Selv om tenkt som vines, en kiwi plant spre stammer også kan det fungere som en bunndekkende. Dette er ikke den beste metoden for voksende kiwi, som begrenser luftstrømmen og kan oppmuntre mugg på anlegget. Men hvis du har et åpent område med god luftsirkulasjon og liker å eksperimentere i hagen, kan kiwi planter gjøre en interessant bunndekkende. Unngå prøver dette et gjerde eller veggen der luftstrømmen er hindret.