Essensielle mineraler for planter

Essensielle mineraler for planter

Som mennesker og dyr krever planter visse mineraler å avle og trives. Mineraler er nødvendig for fotosyntesen og andre metabolske prosesser. Uten essensielle mineraler, vil planter være svakt, ikke produsere frø og frukt og til slutt dør. Finnes i jord, er mineraler oppløst av vannet og absorberes gjennom anlegget røtter. Gjødsel kan innføre eller øke mineraler jord mangler i dem.

Makronæringsstoffer

Planter trenger noen mineraler, makronæringsstoffer - i større mengder å være sunn. Nitrogen, fosfor, kalium, kalsium, magnesium og svovel utgjør gruppen. Disse mineralene er mer mangelvare i alkalisk jord. Planter krever de fleste mengder nitrogen, fosfor og kalium og siden planter ta opp så mye av disse mineralene, de forlater jord mangler i dem, i henhold til North Carolina Department of Agriculture og forbrukertjenester. Alle makronæringsstoffer lette plantevekst, bygge protein, aktivere enzymer og overføre energi i anlegget. I tillegg er nitrogen, fosfor, kalium og magnesium grunnleggende fotosyntese.

Mikronæringsstoffer

Andre mineraler er like viktig men bare kreves av planter i små mengder. Disse mineralene er kjent som mikronæringsstoffer og inkluderer klorid, jern, bor, mangan, sink, kobber, molybden og nikkel. Mikronæringsstoffer er ikke like utbredt i surt jordsmonn. Kobber, jern, mangan, molybden og sink er viktig i oksidering-reduksjon prosesser som fotosyntesen. Ifølge North Carolina Department of Agriculture og forbrukertjenester, jern er nødvendig for å gjøre klorofyll og bor i cellen vegger og er nødvendig for frukt og frø. Mikronæringsstoffer hjelpe anlegget metabolisme og bruk av proteiner og næringsstoffer.

Andre mineraler

Flere ekstra mineraler hjelpemiddel i vekst for noen planter, men brukes i enda mindre beløp enn mineraler som makronæringsstoffer og mikronæringsstoffer. Disse mineralene inkluderer kobolt, selen, silisium og natrium. Kobolt bistår nitrogen utnyttelse i planterøttene, og silisium kan hjelpe noen planter befeste cellevegger. Etter foredraget er "Essensielle elementer for plantevekst," både selen og natrium gunstig for bare en liten gruppe av planter.

Relaterte artikler

  1. Er Gatorade bra for planter?
  2. Nyttig mikrober for planter
  3. Vann fra springen vs destillert vann for planter
  4. Essensielle oljer for skadedyrbekjempelse
  5. Hva gjør fosfor tilgjengelig for planter?
  6. Hva gjør vann for planter?
  7. Vitaminer i vann som er dårlig for planter
  8. Melasse & vann for plante mat
  9. Hva er vann oppbevaring for planter?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*