Essensielle mineraler for planter

May 3

Essensielle mineraler for planter

Som mennesker og dyr krever planter visse mineraler å avle og trives. Mineraler er nødvendig for fotosyntesen og andre metabolske prosesser. Uten essensielle mineraler, vil planter være svakt, ikke produsere frø og frukt og til slutt dør. Finnes i jord, er mineraler oppløst av vannet og absorberes gjennom anlegget røtter. Gjødsel kan innføre eller øke mineraler jord mangler i dem.

Makronæringsstoffer

Planter trenger noen mineraler, makronæringsstoffer - i større mengder å være sunn. Nitrogen, fosfor, kalium, kalsium, magnesium og svovel utgjør gruppen. Disse mineralene er mer mangelvare i alkalisk jord. Planter krever de fleste mengder nitrogen, fosfor og kalium og siden planter ta opp så mye av disse mineralene, de forlater jord mangler i dem, i henhold til North Carolina Department of Agriculture og forbrukertjenester. Alle makronæringsstoffer lette plantevekst, bygge protein, aktivere enzymer og overføre energi i anlegget. I tillegg er nitrogen, fosfor, kalium og magnesium grunnleggende fotosyntese.

Mikronæringsstoffer

Andre mineraler er like viktig men bare kreves av planter i små mengder. Disse mineralene er kjent som mikronæringsstoffer og inkluderer klorid, jern, bor, mangan, sink, kobber, molybden og nikkel. Mikronæringsstoffer er ikke like utbredt i surt jordsmonn. Kobber, jern, mangan, molybden og sink er viktig i oksidering-reduksjon prosesser som fotosyntesen. Ifølge North Carolina Department of Agriculture og forbrukertjenester, jern er nødvendig for å gjøre klorofyll og bor i cellen vegger og er nødvendig for frukt og frø. Mikronæringsstoffer hjelpe anlegget metabolisme og bruk av proteiner og næringsstoffer.

Andre mineraler

Flere ekstra mineraler hjelpemiddel i vekst for noen planter, men brukes i enda mindre beløp enn mineraler som makronæringsstoffer og mikronæringsstoffer. Disse mineralene inkluderer kobolt, selen, silisium og natrium. Kobolt bistår nitrogen utnyttelse i planterøttene, og silisium kan hjelpe noen planter befeste cellevegger. Etter foredraget er "Essensielle elementer for plantevekst," både selen og natrium gunstig for bare en liten gruppe av planter.