Er naturlig eller Full spektrum lys bedre for planter?

July 5

Er naturlig eller Full spektrum lys bedre for planter?

Når det gjelder voksende planter i en hage eller bare en liten planter, bør du forstå noen ting om lys. For planter gjøre bruk av en prosess som kalles fotosyntese konvertere lyset som faller på dem til brukbar energi. Men de fleste planter gjør bruk av bare bestemte farger av lys for å skape energi for seg selv. Planter også benytte fargene fra uansett hvilken type lys avgir dem, enten naturlig eller kunstig.

Dagslys

For det menneskelige øyet er det naturlige lyset sett også den samme synlig lys planter bruker til å opprette sin energi. Synlig lys har syv farger av lys. Samlet disse fargene lage det som kalles en lys spektrum. Fargene i det synlige lyse spekteret er rød, oransje, gult, grønt, blått, indigo og fiolett. Dagslys inneholder alle fargene kledd i spekteret til en eller annen grad.

Kunstig lys

Mange typer kunstig lys finnes, og noen av dem bare avgir visse fargene i lysspekteret. For eksempel søker fluorescerende lys bærer høye nivåer av fargene av lys planter mest, som er blå. Lysrør også avgir lavere nivåer av rødt lys. De fleste planter benytte blå og røde lys til å vokse og blomstre godt. Spesiallaget fluorescerende "vokse lysene" er tilgjengelig, men standard lysrør fungere om også.

Hele spekteret

Noen typer kunstig lys er markedsført som hele spekteret på teori det gi en plante alle farger av lys fungerer best for å oppmuntre vekst. I tillegg ved hjelp av en hele spekteret belysning system, plante bøndene ikke trenger å bekymre deg for kvaliteten på lyset utsendt. Heldigvis, det er egentlig ikke nødvendig å bruke mye mer enn vanlig sollys eller standard lysstoffrør. Begge har nok av rødt og blått lys som betyr mest for planter.

Betraktninger

Alle planter gjenspeiler bort alle farger av lys de trenger for reproduksjon eller energiproduserende formål. At refleksjon er den viktigste grunnen til hvorfor anlegget blader og stengler ofte vises grønne å menneskelige øyne. Et annet eksempel er epler, som reflekterer røde, grønne eller gule lys bort fordi de ikke bruker dem. Indigo og fiolett lys bølger brukes også sjelden av planter, og de er subtile og vanskelig å se.

Lys egenskaper

Tre faktorer kommer inn i bildet når du arbeider med lys og planter: antall, kvalitet og varighet. Planter trenger nok intensitet av lys, betyr lys som lys og klar. Også trenger planter god kvalitet lys, sollys relatert eller kunstig lys relatert. Med andre ord, hvis rødt og blått lys i det lyset, bør planter gjøre det bra. Til slutt, planter trenger perioder av lys og mørke perioder. Uten nok mørke blomst planter bare ikke effektivt.