Er hortensia en Monocot eller Dicot?

January 12

Er hortensia en Monocot eller Dicot?

Hortensia er lite vedlikehold blomstrende busker som gir farge hager sommeren gjennom fall. Vanligste variantene er to former for Hydrangea macrophylla, ofte kalt mopheads og lacecaps. Navnet "hortensia" kommer fra gresk "hydra" betyr "vann," refererer til anlegget stort behov for vann - spesielt for sin brede blader, og "angeon" betyr "skipet" refererer til formen på sin ætt kapsel.

Poales og Dicots

Hortensia er Dekkfrøede planter, som er blomstrende planter. Med mer enn 250.000 beskrevet art av Dekkfrøede planter delt botanikere Dekkfrøede planter i to store grupper - Poales og dicots. "Mono" betyr "en", og monocot betyr, som gress, begynner livet med ett blad, eller cotyledon. "Di" betyr "to", og dicot betyr, inkludert hortensia, begynner livet med to blader eller cotyledons. Monocot og dicot frø hver har en frø jakke, et embryo anlegg og lagrede næringsstoffer. Cotyledons absorbere næringsstoffer i frø til frøplante utvikler sine første sanne blader og begynner fotosyntese.

Egenskaper

Når moden, bladene på Poales er lang og tynn og dicot bladene er bred. Poales store årer er parallell og stripe-lignende; dicot årer grenen ut. Poales har blomst deler i multipler av tre; dicot blomst deler er produsert i multipler av firere og femmere. Monocot pollen har en enkelt fure eller pore; dicot pollen har tre furer eller porene. Stem vaskulær bunter - væske gjennomføre kanaler - er spredt i Poales; Stem vaskulær bunter danner en ring i dicots. Poales røtter spire fra ulike deler av planten; dicot røtter utvikler fra radicle, den første delen av en frøplante å dukke opp under spiring. Poales har ikke sekundære vekst; dicots produserer vanligvis sekundære vekst.

Fuzzy utmerkelser

Linjene mellom monocot og dicot er ikke alltid klart, ifølge University of California Museum of Paleontology. Planter som heter paleoherbs har en blanding av egenskaper som ikke vises sammen i de fleste planter. Den Nymphaeales eller vannliljer, for eksempel har årer som gren ut, som dicots, men også hva som kan være en enkelt cotyledon, ligner på Poales. Botanikere kan ikke avgjøre om cotyledon er en enkelt-lobed cotyledon eller to som har smeltet. Ifølge museet er dette "fuzziness" til felles aner av de to gruppene.

Dekkfrøede planter

Dekkfrøede planter utgjør omtrent 90 prosent av planteriket. De lever i nesten alle typer land, bortsett fra de kaldeste områdene på polakker og fjelltopper. Blomstrende planter er også delt i ettårige biennials og stauder. Ettårige leve hele livet syklus fra frø å blomstre frøet i en voksende sesongen. Stauder vokse og blomstre i mange år; anlegget toppen dør tilbake hver vinter og regrows våren. Biennials trenger to år å fullføre deres livet syklus. Deres vekst det første året resulterer i liten rosett av blader nær overflaten. De produserer blomster og frø i det andre året og deretter dør.