Er hjem Duct rengjøring verdt det?

April 10

Er hjem Duct rengjøring verdt det?

Rense ditt hjem luftkanaler er fortsatt et tema av kontroverser, ifølge Environmental Protection Agency. Støvete luftkanaler er eneste kilde til forurensing i hjemmet, med andre kilder til forurensning som matlaging, røyking og rengjøring. Du bør vurdere flere faktorer før du bestemmer om hjem duct rengjøring er verdt det i ditt hjem i situasjonen.

Systemet tegn

Hjem duct rengjøring er verdt det hvis du ser betydelig muggvekst inni din metall rør eller på andre deler av ditt hjem oppvarming og kjølesystem. Dessuten, hvis du ser din kanaler er infisert med insekter eller mus, eller du ser de er tett med store mengder rusk og støv, bør du få ditt kanaler renset. Dette gjelder spesielt hvis du faktisk se støvpartikler lanseres i ditt hjem i luften fra systemet levere register.

Helse tegn

Hvis medlemmer av din husstand viser tegn på sykdom, kan dette være en indikasjon på at rense ditt hjem kanaler er verdt det. For eksempel hvis familiemedlemmer sliter med allergi eller uforklarlige sykdommer som du tror kan være knyttet til ditt hjem miljø, bør du snakke med legen din. Hvis du ikke ser synlige tegn på støv eller mold i din kanaler, trenger du sannsynligvis ikke å rydde din kanaler. Merk imidlertid at duct rengjøring aldri har vært knyttet til forebygge helseproblemer, og ingen studier bevise at skitne luftkanaler bidra til mer støv i et hjem eller at en duct rengjøring reduseres mengden støv i et hjem, rapporterer EPA.

Potensielle skadevirkninger

Ha hjemmet ditt kanaler renset regelmessig er ikke nødvendigvis er skadelig, men det kan være skadelig hvis gjort feil. Hvis profesjonelt som er rengjøring din kanaler ikke bruker et vakuum samling system som er tilstrekkelig for ditt hjem, kan systemet faktisk sette mer støv og forurensninger i ditt hjem i luften. En utrent renere kan også skade din kanaler eller oppvarming og kjølesystem.

Tvilsom nødvendighet

EPA anbefaler ikke rense ditt kanaler med mindre det er absolutt nødvendig. Dette skyldes at fordelene med duct rengjøring i de fleste tilfeller er ubegrunnet. I tillegg finnes ingen bevis for å vise at duct rensesystem for ditt hjem vil forbedre din oppvarming og avkjøling systemets effektivitet. Som et resultat, regnes hjem duct rengjøring ikke en nødvendig del av årlige oppvarming og kjøling systemvedlikehold. I tillegg er lite forskning fullført om bruker kjemiske bakteriedrepende drepe bakterier i ditt hjem og kanaler er fruktbart.