Er en Vaporizer bra for planter?

June 14

Vaporizers er et vanlig tegn om vinteren, spesielt når noen har en kald. Men hvilken effekt har vaporizers på planter? De fleste planter elske vaporizers. Planter som elsker tørre forhold, som kaktus, er et unntak. De er ganske fornøyd med liten eller ingen fuktighet. De fleste anlegg, må imidlertid fuktighet til å trives. Når du vurderer å bruke en fordamper, må du vurdere ikke om det er best for planter, men om det er det riktige valget for deg.

Om Vaporizers

Vaporizers er utgangspunktet lite varme-tåke luftfuktere. De bruker en heten Component for å opprette steam. Dampen deretter sluppet i luften å øke luftfuktigheten i et rom. Forskjellen mellom varme-tåke luftfukter og vaporizers er der de lagrer vann. Varme-tåke luftfuktere har flyttbare stridsvogner, mens vaporizers ikke. De lagrer vann direkte i sin base, og varmeelementet er fjernet for å fylle den.

Fuktighet og planter

Vaporizers er bra for planter, fordi de øker luftfuktighet i luften. De fleste planter trenger et miljø hvor luftfuktigheten er minst mellom 30 til 60 prosent. Hvis luftfuktigheten faller under dette nivået, kan blader av planten gule eller starte snu brun. Planter også har problemer med å lage blomster og knopper uten høy nok luftfuktighet. Det er sagt, anbefales det vanligvis å bare ha en innendørsfuktighet nivå mellom 20 og 40 prosent. Høyere enn 40 prosent kan skade ditt hjem og forårsake helseproblemer for deg og din familie.

Fordelene med Vaporizers

Vaporizers er et godt valg hvis du vil øke luftfuktigheten i enkeltrom. De er vanligvis for små til å gjøre mer enn. De er også veldig rolig og rimelig. Det faktum at vannet var oppvarmet, påvirker ikke planter, siden da damp når dem, det vil ikke være varm lenger. Det eneste unntaket vil være hvis du plasserte vaporizer rett ved siden av en plante. I så fall kan dampen brenne anlegget.

Ulemper av Vaporizers

Ulempene ved vaporizers er mer for deg enn for plantene. Fordi vaporizers opprette steam, kan de forårsake brannskader hvis du plasserer hånden for nær til enheten. De har begrenset kapasitet og krever påfylling ofte minst en gang om dagen. Det er ingen kontroll mekanisme med de fleste vaporizers. Det er på eller av, som gjør kontrollere nivået av fuktighet vanskelig.

Andre alternativer

Vaporizers er bare en metode for å øke luftfuktighet i hjemmet. Kule-tåke luftfuktere er like effektivt som vaporizers og har fordelen av å være større. Du kan kjøpe luftfuktere som fungerer for din hele huset og ikke bare ett rom. En annen, enklere alternativ er å plassere en brett av vann under plantene. Plasser småstein i skuffen, og angi anlegget på steinene. Vannet bør ikke komme potten av anlegget. Som vannet fordamper, øker luftfuktigheten rundt anlegget.