Er en tre Violet en Monocot eller en Dicot?

May 4

Er en tre Violet en Monocot eller en Dicot?

Tre fioler (Viola papilionacea) vokse som stauder i hager, enger og langs veikanter. Anlegget er innfødt til USA og kalles også vitenskapelig Viola sororia og Viola pranticola. Problemet med navngiving tre fioler er deres tendensen å hybridize med andre fioler. Selv om det er vanskelig å navnet, klassifiseres tydelig tre fioler, som alle andre fioler, som dicots.

Monocot vs Dicot

Monocot og dicot refererer til hvor mange frø blader en plante har. Disse frø blader, kjent som cotyledons, er de første bladene som fremkommer fra frø etter det germinates. De gir energi for frøplante å produsere ekte blader. En monocot har en cotyledon, mens en dicot har to cotyledons. Flere andre identifiserende funksjoner skille Poales fra dicots som blad tegning, blomst deler og stammen struktur.

Blad årer

Se nærmere på et anlegg blad, kan du se linjer gjennom teksten. Dette er blad venene. Som en dicot har en tre violet's blad årer som spredt som fingre fra basen og koble til gjennom nettverk av mindre årer. Poales, derimot, har årer som går i parallelle linjer fra basen til spissen av bladet.

Blomst deler

En dicot blomst deler som petals, kronblader og pollenbærere kommer i sett på fire eller fem; monocot blomst deler vokse i multipler av tre. Hvis du ser på blomsten av en tre fiolett, får du fem kronblad som spenner fra lilla hvit med lilla striper. Den tre violet har også fem pollenbærere - de mannlige reproduktive delene av blomsten. Ser på blomsten fra baksiden, får du fem små, grønne blad-livet strukturer kaller kronblader. Konsistensen av fem blomst deler forteller at tre fioler er dicots.

Stem struktur

Hvis du skive en tre fiolett stilk horisontalt og ser med et forstørrelsesglass, vil du se en ring av rør i ytterkanten. Denne ringen er karakteristisk for hvordan den dicot karsystemet arrangeres. Karsystemet transporterer næringsstoffer og vann gjennom anlegget. I Poales, vaskulære system er ikke pent organisert og vises spredt over hele stammen.