Er en Dahlia en Dicot eller Monocot?

April 3

Er en Dahlia en Dicot eller Monocot?

En konsekvent bloomer, dahlia produserer ray buketter som blomstrer i en rekke farger på stammer som kan være enten woody eller urteaktige. Anlegget er en aseksuell produsent av tricolpate, eller trippel porer, pollen korn og vanligvis overført av frø, tuber eller stilk kutte. Fordi dahlia er en liste over eller plante, det deles inn i to grupper: dicot eller monocot. En titt på flere definerende trekk avslører skillet.

To frø blader

Totalt antall frø blader, eller cotyledons, ligger embryoet av en levedyktig frø er et definerende trekk for Poales og dicots. Cotyledons lagre nødvendig ernæring frø må overleve til frøplante er dugelig av produserer dens egen. Når spiring foregår, er disse frø bladene først til å komme gjennom vår jord. Poales produserer ett blad og dicots produsere to. Dahlia frø inneholder to cotyledons eller dicotyledonae, kategorisere anlegget som en sann dicot.

Taproots og blad årer

Røtter og blad årer av en dicot-anlegg og en monocot har strukturelle forskjeller. Rotsystemet av en monocot er løs og fibrøs, mens et dicot inneholder en tett system med en enkelt tuberous taproot. En annen forskjell mellom Poales og dicots er bladene. Vene strukturen til en monocot er parallell, kjører lengden på bladet. Dicot bladene produserer en kompleks netlike struktur. Dahlia dicots produsere tuberous taproots og nettoført blad årer.

Karsystemet

Som alle dicots danner den dahlia primære vaskulær bunt en sylindrisk formasjonen. Poales har en spredt vaskulær arrangement over hele stammen med flere pakker favoriserer ytre stammen i motsetning til sentrum. Selv om utformingen er forskjellig, tjene vascular buntene samme formål både Poales og dicots. Vaskulær vev bunter inneholde phloem, eller myke vegger celler, og vedvev eller vanskelig vegger celler, som begge er avgjørende for transport av vann, vitaminer og mineraler i hele anlegget.

Floral gruppering

En siste forskjellen som skiller dicots fra Poales er floral gruppering. På undersøkelse inneholder planter som faller inn i kategorien monocot floral deler i sett på tre, betyr at en monocot blomst blomst produserer et bestemt antall kronblad alltid deles av tre. Dicots som dahlia produserer kronbladene og blader i grupper på fire eller fem. Mens noen arter av dahlia produserer blader og kronblad delelig med fire, produserer andre i grupper deles av fem.