Er asalea giftige for katter?

July 12

Asalea er giftige for katter. Likevel, med nesten 250 forskjellige arter av anlegget som vokser fra California til Virginia, det er ikke rart de finnes i mange hager. Disse utrolig fargerike planter pack en stygg slag hvis familien feline spiser en.

Ekspert innsikt

Ekspertene er enig: katter og asalea ikke blande. Asalea er medlemmer av Rhododendron spp. familien og anses giftige ASPCA, katten inbilt forening og veterinærer. Grayanotoxin er problematisk giftige nektar i azalea planter.

Flere hensyn

Asalea ikke er bare farlig for katter, men også hunder, hester, geiter og sauer, advarer ASPCA. En katten eller hunden kan spise en azalea plante hvis den har en urolig mage; beitende dyr kan spise dem hvis ingen andre grovfôr tilgjengelig.

Effekter

Hvis katten spiser azalea anlegget, bivirkningene kan variere fra diaré og oppkast til "hjerte sammenbruddet og død," advarer ASPCA. Det tar bare noen blader fra azalea anlegget til å bli syk katten.

Tidsramme

Tegn på azalea anlegget toksisitet vanligvis presenterer seg innen fire 12 timer etter svelging, sier Dr. Jill Richardson. Richardson indikerer også at den resulterende sykdommen kan vare i flere dager.

Advarsel

Azalea anlegget er dødelig i alvorlige tilfeller. Katter som spiser en azalea plante trenger øyeblikkelig legehjelp. ASPCA har også en Animal giften kontrollsenter tilgjengelig for å hjelpe på 888-426-4435. Det er en $65 avgift for denne tjenesten fra oktober 2010.